dodatek energetyczny

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
~NOWA

Re: dodatek energetyczny

Post autor: ~NOWA »

Nic z tego nie rozumiem! Ten dodatek energetyczny będzie przusłigiwał wszystkim tm,którzy mają dodatek mieszkaniiowy? Na jak długo będzie przyznawany? Będzie się bależał nawet tym,co mają w lokalu CO,CW i GAZ?
wiem,ze nic nie wiem!!!!
~ola

Post autor: ~ola »

a jak to zaplanujesz?
~asia

Post autor: ~asia »

Tak sobie to czytam to jest jakaś masakra!
~Monisia

Post autor: ~Monisia »

no i mamy już robotkę. prezydent podpisał ustawę :)
piszcie proszę pomysły na przeliczenie dotacji, bo ja mam pusto w głowie :). Może wspólnie damy radę to posklejać :)
~gaja

Post autor: ~gaja »

Art. 7 ustawy z dnia 26 lipca o zmianie ustawy prawo energetyczne oraz niektórych innych ustaw, zmieniono art.3 ust. ustawy o dodatkach mieszkaniowych, dodano zapis, że nie wlicza się do dochodu dodatku enegetycznego, ale nie dodano zapisu dotyczącego nie wliczania do dochodu dodatku pielęgnacyjnego. Dwa razy sko uchyliło mi decyzje, ponieważ wliczałam dodatek pielęgnacyjny do dochodu, przestalam wliczać wszystkim, moze powinnam dalej wliczać i ewentualnie czekac na decyzje sko, która i tak uchyli decyzję...
~misia

Post autor: ~misia »

mnie SKO utrzymało decyzje ale odwołała sie Pani do Sądu a sąd uchylił decyzję sko i naszą i od XII/12 r nie wilcza dodateku pielęgnacyjnego
~Ryska

Post autor: ~Ryska »

Dodatek energetyczny to nie jest nasz wymysł. Zobowiązała nas do tego UE.
~Ryska

Post autor: ~Ryska »

W ustawie jest napisane, że dodatek energetyczny przyznaje wójt. Nie jest napisane, że wójt może upoważnić kierownika ops do wydawania decyzji administracyjnych w tym zakresie.
~amelka

Post autor: ~amelka »

i miejmy nadzieję że tak będzie w praktyce.
do misia, a gdzie jest zapis że od XII/12 r nie wilcza dodateku pielęgnacyjnego do dochodu?
~kate

Post autor: ~kate »

JEST NADZIEJA :)
ODPOWIEDZ