Robimy projekt od początku roku, i z tyt zwiększonych obowiązków mam dodatek spec. Chciałam kwotę wyn z pokl rozłożyć na 12 m-cy i co m-c ją wypłacać, jednak kier. upiera się że skoro we wn. o dof. pokl jest wpisane 6 m-cy, to może mi co najwyżej dać dod. od marca do sierpnia, a co z aneksem? przecież pracuję przy projekcie cały rok, a nawet wiecej, robie jeszcze kadry i płace. Proszę o radę czy mam upierać się przy swoim?
wydatki maja byc takie jak we wniosku inaczej sa niekwalifikowalne, ale swoja droga to tez dziwne ze projekt przez caly rok a obsluga projektu platna przez 1/2 roku ? a jak pozostali pracownicy pracujacy w projekcie, tae przez 1/2 roku maja dodatek?
Upieraj się. Chociaż ciała dal ten kto pisał wniosek, bo faktycznie wydatki powinny być zgodne z wnioskiem. To kto będzie księgował przez pozostałe miesiące.
U nas obsługa księgowa miała przez cały okres projektu płacone, ale tak było we wniosku o dofinansowanie.
Spytaj kierownika czy w takim razie masz się zajmować projektem tylko od marca do sierpnia.
u nas też jako księgowa(kadry i płace również) mam dodatek na 6 m-cy a pozostałe są jako bez kosztowe (jeśli chodzi o księgową, bo projekt jest realizowany przez 12 m-cy)
czyli masz mieć zwiększony zakres obowiązków na cały rok? A wynagrodzenie za 6 m-cy? Koordynator i socjalni maja tak samo? Ba jak nie to trzeba buntować.
My we wniosku mamy- dodatek przez 6 mies a wypłacono nam jednorazowo. Kwota bardzo niska. Zastanawiamy się czy możemy z rezygnować z prowadzenia kontraktów z POKLw 2014
Może ktoś wie.