dodatek wychowawczy a przedszkole - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 09 wrz 2014, 9:41

kobieta pobiera dodatek wychowawczy i zgłosiła,że dziecko chodzi do przedszkola
chyba powinnam uchylić dodatek?
zuzzanna

Napisano: 09 wrz 2014, 9:59

chyba nie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 09 wrz 2014, 10:16

a dlaczego nie - ja nie jestem pewna podciągnęłam to do zachodzących innych okoliczności
zuzzanna

Napisano: 09 wrz 2014, 10:19

nie badz wredna;-) kiedys na dziecko w przedszkolu nie mozna bylo dostac dodatku,ale ustawodawca wyrzucil te negatywna przeslanke z ustawy, wiec ty teraz sie nie czepiaj i nie udowadniaj kobiecie,ze posylajac dziecko na troche do przedszkola zaprzestaje sprawowac osobista opieke nad nim;-)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 09 wrz 2014, 10:23

ja się nie czepiam tylko kobieta sama przyszła przedstawiła to na piśmie a 6 godzin to nie jest troche
zuzzanna

Napisano: 09 wrz 2014, 11:10

chcesz to jej uchylaj,ale nie dlatego,ze dziecko jest w przedszkolu, tylko,ze zaprzestala sprawowania osobistej opieki nad dzieckiem...i lepiej niech sie odwola, bo szkoda kobity:) ja bym jej z tego powodu dodatku nie uchylala..i mysle ze sko tez sie z toba nie zgodzi...chociaz ich wyroki sa niezbadane:D
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 09 wrz 2014, 11:16

kb pisze:chcesz to jej uchylaj,ale nie dlatego,ze dziecko jest w przedszkolu, tylko,ze zaprzestala sprawowania osobistej opieki nad dzieckiem...i lepiej niech sie odwola, bo szkoda kobity:) ja bym jej z tego powodu dodatku nie uchylala..i mysle ze sko tez sie z toba nie zgodzi...chociaz ich wyroki sa niezbadane:D
Podpisuję pod tym rękoma, nogoma i rogoma. Od początku do końca.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 09 wrz 2014, 11:41

Nie po to była zmiana ustawy w tym zakresie żeby teraz z tego powodu uchylać. Nie ma do tego podstaw no chyba ,że pod kątem niesprawowania opieki. W takim razie osobie która ma dziecko niepełosprawne i udzielony urlop wych. a chodzi już do szkoły też powinnyśmy uchylać . Jest to szukanie powodów na siłę do odmowy.
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x