Dodatek wyższy niż czynsz? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 29 lip 2021, 10:59

Witam wszystkich. Proszę pomóżcie co zrobić w sytuacji gdy dodatek wychodzi wyższy niż opłaty za mieszkanie? Pan Ma dochód zerowy( tylko zasiłek stały, i zasiłki Ops). w mieszkaniu brak centralnego ogrzewania , centralnie ciepłej wody i gazu. podpisane mam ze Pan chce żeby jego dodatek wraz z ryczałtem przelewać na konto zarządcy. Co mam zrobić w takie sytuacji?
Gosia1979
Referent
Od: 08 mar 2020, 23:51
Zajmuję się: DM

Napisano: 29 lip 2021, 12:21

Sprawdź czy jest zadłużenie na mieszkaniu. Jeśli jest wpłacaj cały dodatek, niech zadłużenie się zmniejsza. Ewentualnie może np. za wodę płaci ryczałtowo i też można wtedy cały dodatek wpłacać zarządcy żeby miał nadpłatę i obliczą mu potem od rozliczenia zużycia.
Jeśli jest "na czysto" możesz wezwać i poprosić o wypisanie numeru konta gdzie przelewać różnicę która ci zostaje lub niech zmieni oświadczenie i cały ryczałt jemu wypłacaj na konto ale wtedy klient znów musi dopłacać grosze do dodatku.

:)
marci
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 23 paź 2019, 11:20
Zajmuję się: ŚR/FA/DM/dodatki/inne

Napisano: 29 lip 2021, 12:23

Gosia1979 pisze:
29 lip 2021, 10:59
Witam wszystkich. Proszę pomóżcie co zrobić w sytuacji gdy dodatek wychodzi wyższy niż opłaty za mieszkanie? Pan Ma dochód zerowy( tylko zasiłek stały, i zasiłki Ops). w mieszkaniu brak centralnego ogrzewania , centralnie ciepłej wody i gazu. podpisane mam ze Pan chce żeby jego dodatek wraz z ryczałtem przelewać na konto zarządcy. Co mam zrobić w takie sytuacji?
jeżeli wnioskodawca chce by wszystko szło do zarządcy...to niech idzie...za pol roku jak przyjdzie mozna u zarzadcy sprawdzic czy nie ma zbyt duzej nadplaty...i tyle:)
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 29 lip 2021, 14:51

Dziękuje ze odpowiedz :)
Gosia1979
Referent
Od: 08 mar 2020, 23:51
Zajmuję się: DM

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU