Pani ma z zakładu pracy udzielony urlop wychowawczy i ubiega się o płatny dodatek do zasiłku rodzinnego z tyt. urlopu wychowawczego. Problem w tym, że prowadzi ona działalność gospodarczą. Złożyła oświadczenie, że pracę z tyt. tej działalności wykonuje sporadycznie i nie koliduje ona ze sprawowaniem osobistej opieki nad dzieckiem. Pracuje najczęściej w późnych godzinach wieczornych, kiedy dziecko już śpi. Czy mogę jej przyznać dodatek z tyt. urlopu wychowawczego?
Jeżeli matce pracodawca udzielił urlopu wychowawczego i zaraz tego dnia podjęła zatrudnienie na 5 godzin, a dziecko oddała do żłobka na 7 godzin to czy ma prawo do dodatku z tytułu opieki nad dzieckiem---- choć faktycznie jej nie sprwawuje bo pracuje i dziecko uczęszcza do żłobka?
Zapis ze jak dziecko w żłobku lub przedszkolu, to dodatek nie przysługuje, wykreslono z art. 10 ustawy o śr od 1 stycznia 2009 r. Przestańcie więc kolejne bzdury wymyslać ze w takim przypadku nie przysługuje dodatek.
To niby po co ustawodawca usuwał zapis o żłobkach i przedszkolach? Po to żeby dalej nie przysługiwał w takich przypadkach dodatek?
Mózgu używaj jak go posiadasz
aaaaaa jaki miał plan ustawodawca, tego chyba nawet on sam nie we. Ja nie jestem od tego aby domyślać się \"co autor miał na myśli\"...
A wlaśnie dlatego, że mózg posiadam, dumam, co bym przebywanie dziecka w przedszkolu podpięła pod \"a także w innych przypadkach zaprzestania \"...
Zresztą. Jeżeli wiesz ANNO istnieje coś takiego jak SKO
buziaki i oby jak najszybciej minął ci ten zespół napięcia przedmiesiaczkowego
Przeczytaj sobie uzasadnienie do nowelizacji ktora weszla 1 stycznia 2009 to sie dowiesz jaki cel miału usuniecie tych zapisów. Jesli oczywiście czytac potrafisz.