dodatek z tyt. wychow. a 6 m-cy zatrudnienia - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 08 sie 2016, 12:07

kobieta pracowała od 2007 do 04.09.2015 r. a potem od 07.09.2015 do nadal. na wychowawczym od 01.03.2016 r. czy spełnia warunki do przyznania dodatku z tyt. wychowawczego, nie ma 6 m-cy zatrudnienia przed wychowawczym, ale znalazłam wyrok gdzie:
"nie jest istotna data udzielania urlopu wychowawczego, która nie jest tożsama z datą nabycia prawa do urlopu wychowawczego. Uzyskania prawa do urlopu wychowawczego nie można bowiem utożsamiać z uzyskaniem urlopu wychowawczego. Skarżąca celem uzyskania dodatku do zasiłku rodzinnego z tytułu opieki nad dzieckiem w okresie korzystania z urlopu wychowawczego winna wykazać się sześciomiesięcznym okresem zatrudnienia bezpośrednio nie przed udzieleniem jej urlopu wychowawczego przez pracodawcę, lecz przed urodzeniem dziecka. "
czy przyznalibyście ten dodatek?
collin

Napisano: 08 sie 2016, 12:51

dla mnie jak np w lipcu star sie o wychowawczy i od lipca ma udzielony a misiac II-IV pracowąła u pracodwacy "A" np. do 15.IV a od 16.IV do nadal u innego to bym przyznała jest przeciez ciaglosc
gosciu

Napisano: 08 sie 2016, 12:57

gosciu mnie się to też wydawało proste - sześć miesięcy przed i już, ale przeczytaj dokładnie cytat z wyroku - sześć miesięcy przed urodzeniem dziecka
collin

Napisano: 08 sie 2016, 13:38

hej jak robicie w takich przypadkach, proszę, zapomniałam dodać że dziecko urodzone w czerwcu 2014 r.
collin

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x