dodatki do wynagrodzenia
Re: dodatki do wynagrodzenia
Ty zjem ci chleb nie oczerniaj kierowników. Nie wierze tobie że człowiek od roboty dostanie 500 a kierownik 1000 kłamiesz bezczelnie.
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
no przecież to norma jest, podobnie z nagrodami, pracownicy dostają po 300-500 a kierownik 1000 - 1500
a już najlepsze jak nagrody za sprawne przeprowadzenie okresu zasiłkowego dostają osoby z księgowości...

To chyba logiczne ,że kierownik powinien otrzymać więcej bo przecież odpowiedzialność jednakowa nie jest kierownik-pracownik
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
no fakt, pracownik odpowiada za decyzje a kierownik nawet za bardzo nie wie co podpisuje i dlaczego jest tak a nie inaczej 

- Sipera
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań
- Kontakt:
Brawa to powinna dostać Twoja kierownik,że taką osobę trzyma jeszcze w pracy pierwsze słyszę,że pracownik odpowiada za decyzję a nie kierownik który ją podpisuje.
powiem trochę z innej strony , aktualnie zastępuję kierownika który jest na macierzyńskim, a tak zajmowałam się rodzinnymi i fa, dłuznicy, sytuacja jest taka że okres zasiłkowy na zr zostawałam i pomagałam na bieżąco wnioski wprowadzić, sprawdzam każdą decyzję bo się pod tym podpisuję, na 500+ też będę pomagać i wprowadzać wnioski bo nie widzę innej mozliwości , poza tym mam szereg innych obowiązków i jakoś to ciągniemy
No własnie kierownik też pracuje i odpowiada za wszystko to chyba zrozumiałe,że powinien lepiej zarabiać
- Sipera
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań
- Kontakt:
Tey Iza1 a co jeżeli pracownik robi wszystko od przyjęcia wniosku po wydanie decyzji i jej podpisanie, sprawozdania, budżet, składki ROPS itp. a i tak ma niewiele więcej od sprzataczki?
Nie wypowiadaj się dziecko drogie jak nie znasz realiów Osrodków małych, na wsiach.....
Nie wypowiadaj się dziecko drogie jak nie znasz realiów Osrodków małych, na wsiach.....
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Pracownik podpisuje decyzje to musi mieć upoważnienie od kierownika jeżeli to prawda to wam współczuje , a kierownik w takim razie co robi przecież kierownik jest od podejmowania decyzji,budżetu itd. To wasz kierownik jest tylko od reperezentowania ośrodka
U nas jest zupełnie inaczej
U nas jest zupełnie inaczej
Oprócz dodatki do wynagrodzenia - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Dochód ze stypendium uczelnianego się wlicza?
wiek dziecka
500+ niepłacone alimenty
500+ dokumenty
Czy pomoc z MOPS będzie wliczało się do 500+
Przydatne informacje o demo oprogramowania 500+
Wystawienie decyzji
zwrot z podatku - wliczamy do dochodu ?
co to jest dziecko w 500 plus
opiekun prawny - czy może otrzymać 500+ na dziecko
pełnolenie niepełnosprawne dziecko w składzie rodziny - jaki
Szkolenie - Lublin 23.03.2016 r.
csizs haslo