dodatkowe środki z PFRON
dodatkowe środki z PFRON
słyszeliście o dodatkowych środkach głównie na warsztaty terapii Zajęciowej? w dodatku od lipca ? a zarządzenie?
Re: dodatkowe środki z PFRON
dzięki, Kasia za link z info....ale słyszałam, ze te środki mają być z przeznaczeniem na wtz- y , ale jak to zrobić jak rozporządzenie w sprawie algorytmu niezmienione i środki na wtz- y utrzymane na tym samym poziomie?
WTZ-ty? przecież z tabeli jasno wynika na co pieniądze maja być przeznaczone. Patrząc na nasz powiat środki na wtz są dokładnie na tym samym poziomie natomiast kwota na pozostałe zadania nieznacznie w stosunku do potrzeb wzrosła 

byłam na szkoleniu z Wasiakiem i informował nas że przyjdą pieniądze do powiatu i pismo z PFRON intencyjne z prośbą o przekazanie ich dla WTZ!!!!
Super. Jeżeli tak to naprawdę brawa, brawa i oklaski..... mam nadzieję, że to był kiepski żart. Ze sprawozdania pokontrolnego NIK odnośnie zadań finansowanych ze środków PFRON, WTZ-ty uznano chyba za nieracjonalnie finansowane....
O matko... dab....już WTZ-ty do mnie wydzwaniają "Nasza kasa!!!!!" 

A czy taka prośba musi być spełniona? Bo niby na jakiej podstawie.
Właśnie. Pfron nie może narzucać samorządom na co maja przeznaczyć pieniądze.Moim zdaniem zrobili dobry myk. Nie dali kasy na WTZ-ty ale na pozostałe zadania i każdy powiat może je przeznaczyć według własnego uznania. U nas pewnie społeczna rada podejmie decyzję na co te środki przeznaczyć. ale kwoty są tak małe, że to kropla w morzu potrzeb dla całego WTZ-tu a pewnie niejednemu PCPr-owi uratowała by dupę na ortopedykach gdzie już dawno w kasie pusto 

Oprócz dodatkowe środki z PFRON - Stare tematy przeczytaj również:
plan pomocy dziecku
wzór odmowy skierowania do Srodowiskowego domu samopomocy
Wnioski na środki pomocnicze
ortopedia
Rehabilitacja dzieci i młodzieży
Procedura udzielania pomocy na zagopodarowanie usamodzi.
decyzje na rodziców w przypadku pełnoletnich wychowawnków w
RB-N a Aktywny Samorząd
koncentrator tlenu
decyzje na rehabilitację społeczną?
prawo rz do czasowego niesprawowania opieki nad dzieckiem
As - zarządzenie dyr a informacje z PFRON
AS-moduł II
Zatrudnienie-AS
Szukam rodziny zastępczej dla 4 letniego chłopca
zadaniowy czas pracy u koordyntora