Dofinansowanie do protezy.
- MartuchaEm
- Stażysta
- Zajmuję się: AS
- Kontakt:
Dofinansowanie do protezy.
Hej, jak macie wniosek na protezę z AS to zdarzają się Wam w nich zlecenia z NFZ? Czy NFZ może stanowić częściowy udział własny w zakupie takiej protezy na III poziomie?
-
- Referent
- Zajmuję się: PFRON
- Kontakt:
Re: Dofinansowanie do protezy.
Może. Przy fakturze końcowej zrealizowane zlecenie z NFZ jest potwierdzeniem wpłaty udziału własnego.
- MartuchaEm
- Stażysta
- Kontakt:
Dziękuję za odpowiedź.
Czyli to oznacza, że jak mam wniosek a w nim kopię niezrealizowanego zlecenia z NFZ (podbite za zgodność z oryginałem) to taki wniosek mogę śmiało rozpatrzyć pozytywnie pod względem formalnym i skierować do eksperta.
W dokumentach rozliczeniowych mam oczywiście dołączone już zrealizowane zlecenie podbite za zgodność i na fakturze też mam ujęte, że PCPR w ramach As do zapłaty..., NFZ tyle i tyle i zapłacono gotówką tyle i tyle. Czy na coś jeszcze powinnam zwrócić szczególną uwagę?
Czyli to oznacza, że jak mam wniosek a w nim kopię niezrealizowanego zlecenia z NFZ (podbite za zgodność z oryginałem) to taki wniosek mogę śmiało rozpatrzyć pozytywnie pod względem formalnym i skierować do eksperta.
W dokumentach rozliczeniowych mam oczywiście dołączone już zrealizowane zlecenie podbite za zgodność i na fakturze też mam ujęte, że PCPR w ramach As do zapłaty..., NFZ tyle i tyle i zapłacono gotówką tyle i tyle. Czy na coś jeszcze powinnam zwrócić szczególną uwagę?
-
- Referent
- Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd
- Kontakt:
Dokładnie tak jak piszeszMartuchaEm pisze: 07 lut 2022, 12:03 Dziękuję za odpowiedź.

- MartuchaEm
- Stażysta
- Kontakt:
Dziękuję!

-
- Stażysta
- Zajmuję się: środki PFRON
- Kontakt:
Czy masz gdzieś interpretację w tej sprawie?lena8 pisze: 07 lut 2022, 11:52 Może. Przy fakturze końcowej zrealizowane zlecenie z NFZ jest potwierdzeniem wpłaty udziału własnego.
Mam fakturę gdzie jest koszt protezy wpłata własna beneficjenta i informacja o dofinansowaniu NFZ. Wartość faktury jest pomniejszona o wpłatę własną ale nie o udział NFZ. Do tego mam kopię zrealizowanego zlecenia. Czy to wystarczy? Bo faktura jest do zapłaty w kwocie mojego dofinansowania i NFZ. Czyli jest uwzględniona jest tylko wpłata beneficjenta co nie stanowi 10% udziału własnego.
- MartuchaEm
- Stażysta
- Kontakt:
Ja też tak mam. NFZ często wykonuje sklepom przelewy ,,masowe'' dla paru wnioskodawców pod koniec miesiąca. Jeśli masz zrealizowane zlecenie, podpis Beneficjenta w miejscu na odbiór (ostatnia strona zlecenia) i zaznaczone, że weryfikacja jest pozytywna to moim zdaniem jest okej.
Oprócz Dofinansowanie do protezy. - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
jak rozumień cykle rozpatrywania wniosków
AS Winooski 2022
Student i jego dochód
obszar D rozliczenie umowy
Dofinansowanie protezy poziom -IV
aktywny samorząd wózek o napędzie elektrycznym
Dofinansowanie na paragon imienny
Aktywny Samorząd C3 za duża kwota dofinansowania
Kierunki 2022r.
AS-A2
Kontrole AS