dokumenty w Rops a wypłaty Elmer plis
dokumenty w Rops a wypłaty Elmer plis
czy wypłacacie pieniądze jak dokumenty sa w Ropsie i nie ma jeszcze decyzji? mam przypadek gdzie Pani zgłosiła że mąż wyjechał wiadomo że przekrioczy dochód, wysłałam dokumenty do Ropsu w styczniu usunęłam ja z listy wypłat a w lutym poszło z wyrównaniem !!!!!!!!!! co teraz szkoda babki bo jak rops będzie z niej to ściągał to minie trochę czasu i odsetki większe. Pytanie czy ona może to zwrócić teraz np. dzisiaj
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: dokumenty w Rops a wypłaty Elmer plis
nie miałeś podstaw do wstrzymania wypłaty w styczniu
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
napisała pismo o wstrzymanie wypłat dochód na bank przekroczy bo tylko na pierwsze dziecko. Jak z tego wybrnąć??? Bardzo proszę o pomoc
Ja mam podobnie. Na początku na forum przeczytałem, że można wstrzymywać wypłaty na planie wypłat zawiesić realizację osobom, które po wydaniu decyzji zgłosiły wyjazd za granicę. I mam 6 takich osób. dla trzech osób, przyszło mi że mam uchylić np. od 01-06-2016 do nadal więc uchyliłem i jest ok. Jedna ma wstrzymane od listopada na planie wypłat i nic z ropsu jeszcze nie przyszło, decyzja nie uchylona. A w piątym przypadku wstrzymałem od 1 lipca na planie wypłat i przyszło że koordynacja zachodzi od 01-06-2016 do 30-07-2016 oraz 20-09-2016 do 18-10-2016. Uchyliłem za okresy koordynacji. A za sierpień wypłaciłem 500 zł bo nie było koordynacji i od listopada wypłacam dalej bo już ten Pan jest w Polsce i dochód im nie przekracza. Teraz wiem, że jest źle i nie wiem co robić.
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Oprócz dokumenty w Rops a wypłaty Elmer plis - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
uchylenie ROPS
alimenty wnioskodawczyni a dochód 500+
ROPS
szkolenie Lublin
działalność gosp. - jak robicie?
banalne... ;)
utrata,uzysk z r.bazowego jak odjąć podatek
Spraw. na 03.03. małopolska pomóżcie
uchylenie w czasookresie
500+ Na 2018, czy już się martwić?
odmowa zamiast przyznania
Jak to zakończyć?