dokumenty w Rops a wypłaty Elmer plis

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
jarosław

dokumenty w Rops a wypłaty Elmer plis

Post autor: jarosław »

czy wypłacacie pieniądze jak dokumenty sa w Ropsie i nie ma jeszcze decyzji? mam przypadek gdzie Pani zgłosiła że mąż wyjechał wiadomo że przekrioczy dochód, wysłałam dokumenty do Ropsu w styczniu usunęłam ja z listy wypłat a w lutym poszło z wyrównaniem !!!!!!!!!! co teraz szkoda babki bo jak rops będzie z niej to ściągał to minie trochę czasu i odsetki większe. Pytanie czy ona może to zwrócić teraz np. dzisiaj
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: dokumenty w Rops a wypłaty Elmer plis

Post autor: de Charette »

nie miałeś podstaw do wstrzymania wypłaty w styczniu
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
jarosław

Post autor: jarosław »

napisała pismo o wstrzymanie wypłat dochód na bank przekroczy bo tylko na pierwsze dziecko. Jak z tego wybrnąć??? Bardzo proszę o pomoc
gość7

Post autor: gość7 »

Ja mam podobnie. Na początku na forum przeczytałem, że można wstrzymywać wypłaty na planie wypłat zawiesić realizację osobom, które po wydaniu decyzji zgłosiły wyjazd za granicę. I mam 6 takich osób. dla trzech osób, przyszło mi że mam uchylić np. od 01-06-2016 do nadal więc uchyliłem i jest ok. Jedna ma wstrzymane od listopada na planie wypłat i nic z ropsu jeszcze nie przyszło, decyzja nie uchylona. A w piątym przypadku wstrzymałem od 1 lipca na planie wypłat i przyszło że koordynacja zachodzi od 01-06-2016 do 30-07-2016 oraz 20-09-2016 do 18-10-2016. Uchyliłem za okresy koordynacji. A za sierpień wypłaciłem 500 zł bo nie było koordynacji i od listopada wypłacam dalej bo już ten Pan jest w Polsce i dochód im nie przekracza. Teraz wiem, że jest źle i nie wiem co robić.
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: de Charette »

cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
gość7

Post autor: gość7 »

Elmer to co mam robić? bo panikuje.