donos - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 15 wrz 2015, 9:54

Pani pobiera zr na dzieci. Pani po rozwodzie. Przyszedł ojciec i napisał donos że syn przebywa od 3 miesięcy u niego i matka nic nie dokłada się do utrzymania dziecka. Wezwałam Panią i okazało się to prawdą mam to na piśmie. Czyli uchylam i robię np za ten okres ?? A w wyroku dzieci z matka już nie wiem teraz czy dobrze myślę
ell@

Napisano: 15 wrz 2015, 10:01

musza zmienic wyrok
masterm

Napisano: 15 wrz 2015, 10:11

Czyli nie ruszać tego przy zasiłku rodzinnym ??
ell@

Napisano: 15 wrz 2015, 10:14

możesz jedynie uchylić uprawnienia matce.... bo dziecko nie pozostaje na jej utrzymaniu
ojcu nie przyznasz.... bo nie uregulowanego miejsca pobytu u niego i nie ma alimentów od matki.

Wniosek- nikt nie dostanie zasiłku na to dziecko.
~o~

Napisano: 15 wrz 2015, 10:24

no chodzi mi o uchylenie dla matki ojciec nie chce zasiłku tylko jest wkurzony ze on utrzymuje dziecko a mam nie zainteresowana nawet czy do szkoły jest wyprawka
ell@

Napisano: 15 wrz 2015, 10:47

ell@ pisze:no chodzi mi o uchylenie dla matki ojciec nie chce zasiłku tylko jest wkurzony ze on utrzymuje dziecko a mam nie zainteresowana nawet czy do szkoły jest wyprawka
wiec niech idzie do sadu o zmiane wyroku ze dziecko bedzie u niego
masterm

Napisano: 15 wrz 2015, 10:47

powiedz gościowi, że tu się nie ma co wkurzać tylko trzeba wystąpić do sądu o zmianę treści wyroku w zakresie ustalenia miejsca pobytu dziecka i ustalenie alimentów od matki
~o~

Napisano: 15 wrz 2015, 10:51

Więc co nic nie robić ?? Mój kierownik jest odmiennego zdania czy ma racje ?
ell@

Napisano: 15 wrz 2015, 10:55

ell@ pisze:Więc co nic nie robić ?? Mój kierownik jest odmiennego zdania czy ma racje ?
tak czy inaczej wypadaloby matce uchylic swiadczenia bo nie przekazuje ich na dziecko
masterm

Napisano: 15 wrz 2015, 11:21

Ale czy wstecz czy od tego miesiąca czy będą np
ell@

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x