Doradźcie A 3 - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 01 gru 2016, 21:05

Pracuję od niedawna, pomóżcie proszę bo już się zakręciłam.... :cry: W tabeli A wiersz 3 liczba wydanych na podstawie wniosków decyzji w sprawach dotyczących świadczenia wychowawczego wykazujecie tylko decyzje przyznające i odmowne, czy np decyzje uchylające też
hop

Napisano: 02 gru 2016, 9:15

Decyzje przyznające, odmowne, uchylające i inne decyzje bez koordynacji
ja12

Napisano: 02 gru 2016, 11:29

hop pisze:Pracuję od niedawna, pomóżcie proszę bo już się zakręciłam.... :cry: W tabeli A wiersz 3 liczba wydanych na podstawie wniosków decyzji w sprawach dotyczących świadczenia wychowawczego wykazujecie tylko decyzje przyznające i odmowne, czy np decyzje uchylające też
Ja uchyleń i zmian nie wykazuję
pilotka

Napisano: 02 gru 2016, 11:32

a ja wykazuje, w uwagach jeszcze opisuję jakie to decyzje
ja12

Napisano: 02 gru 2016, 11:34

ja też tylko przyznające i odmowy, jak wpisałam ras uchylenia to się przyczepili zę więcej wydałam decyzji niż mam wniosków- musiałam pisać wyjaśnienie...
nowa11

Napisano: 02 gru 2016, 12:00

może jeszcze ktoś się wypowie, bo ja też do tej pory liczyłam przyznające, odmownie, uchylające, zmiany-nowonarodzone dzieci, i zmiany, zawsze miałam wydanych decyzji więcej od wniosków- unikatowych, na szczęście jeszcze nikt się o to nie czepiał
ale jak to powinno być poprawnie?
dobrze że zaraz koniec roku, od p[przyszłego trzeba się zastanowić żeby małe błędy dobrze robić, i liczyć
bo tak zastanawiające jeżeli wniosek na X, później zmiana sytuacji i uchylenie na X? to co liczymy wniosek unikatowy 1 X,- 1 decyzja przyznająca X
dochód - zmiana sytuacji( ja nie liczę jako wniosek)
i uchylenie 1 X- decyzja odmowna
czyli jeden wniosek, 2 decyzję?
Nowa_21

Napisano: 02 gru 2016, 15:57

wiec jak to najlepiej policzyć?
Nowa_21

Napisano: 02 gru 2016, 20:10

Nowa_21 pisze:może jeszcze ktoś się wypowie, bo ja też do tej pory liczyłam przyznające, odmownie, uchylające, zmiany-nowonarodzone dzieci, i zmiany, zawsze miałam wydanych decyzji więcej od wniosków- unikatowych, na szczęście jeszcze nikt się o to nie czepiał
ale jak to powinno być poprawnie?
dobrze że zaraz koniec roku, od p[przyszłego trzeba się zastanowić żeby małe błędy dobrze robić, i liczyć
bo tak zastanawiające jeżeli wniosek na X, później zmiana sytuacji i uchylenie na X? to co liczymy wniosek unikatowy 1 X,- 1 decyzja przyznająca X
dochód - zmiana sytuacji( ja nie liczę jako wniosek)
i uchylenie 1 X- decyzja odmowna
czyli jeden wniosek, 2 decyzję?
Słuchajcie ja też tak liczyłam, nigdy nie było dużo czasu, a z tabelą B ciągle zabawa... ale jak zagłębiłam się w to dokładnie pojawiły się wątpliwości, bo decyzje na podstawie wniosków w sprawach dotyczących świadczenia wychowawczego różnie można traktować, jeśli na podstawie wniosku to chyba jedynie decyzja przyznająca i odmowna wchodzi w rachubę, bo np.uchylające to już na postawie decyzji czy cały czas na podstawie wniosku?? Teraz już sama nie wiem...Prosimy niech ktoś jeszcze się wypowie :(
hop

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x