dot. rozp.roku 5-cio latków - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 02 wrz 2016, 7:22

jeśli 5 latek pójdzie do szkoły i dostarczone zostanie zaświadczenie ze szkoły, że dziecko realizowało będzie obowiązek przedszkolny (to tak jakby poszedł rok wcześniej do szkoły) to moim zdaniem w takich przypadkach należy wypłacić 100 na rozpoczęcie roku. A jak ten 5 latek za rok pójdzie do 1 klasy to przepadnie mu 100 w zerówce? A jak będzie powtarzał zerówkę to dodatek też będzie przysługiwał (może powtarzać przecież klasę).
pola7

Napisano: 02 wrz 2016, 8:51

zgadzam się z pola7
mam dokument że dziecko realizuje roczne przygotowanie przedszkolne - zgodnie z art. 1414 ust. 1a ustawy o świadczeniach rodzinnych przyznaję stówkę
W małych gminach (przynajmniej u mnie) reforma oświaty nie do końca działa ... rodzice pięciolatków chcą aby dzieci już się uczyły i na ich wniosek zapisywane są do zerówki i realizują roczne przygotowanie przedszkolne
gośc

Napisano: 02 wrz 2016, 9:11

Powtórze jeszcze raz:

To bedziecie z własnej kasy zwracac do budzetu bezprawnie wypłacone 100 dzieciakom w wieku 5 lat ktore nie odbywają od 1 września 2016 r. rocznego przygotowania przedszkolnego - tyle w tym temacie - UW tez dostały stan prawny w zakresie rocxznego przygotowania przedszkolnego, a zasłanianie się bzdurnymi zaswiadczeniami z jakiejś szkoły w której nieuki nie znają obowiązującej ich ustawy o systemie oświaty, niewiele wam pomoże, ani jakis totalny bełkot "ze w mojej gminie reforma oświaty nie do końca działa" - chciejstwo rodziców tu nie ma nic do rzeczy.

Tak więc ponownie życze powodzenia - proponuje od razu policzice sobie w swoim prywatnym budzecie ile bedziecie musieli oddawac pracodawcy a pracodawca do budzetu za bezprawne wydatkowanie srodków z dotacji na śr, tj. bezprawne wypłacanie tego dodatku.

Naprawdę przestańcie sie osmieszac wpisami typu "w mojej koziej wólce, to 5 latki beda realizowały roczne przygotowanie przedszkolne bo tak sobie chca ich rodzice"
gops77

Napisano: 02 wrz 2016, 9:37

gops77 pisze:Powtórze jeszcze raz:

To bedziecie z własnej kasy zwracac do budzetu bezprawnie wypłacone 100 dzieciakom w wieku 5 lat ktore nie odbywają od 1 września 2016 r. rocznego przygotowania przedszkolnego - tyle w tym temacie - UW tez dostały stan prawny w zakresie rocxznego przygotowania przedszkolnego, a zasłanianie się bzdurnymi zaswiadczeniami z jakiejś szkoły w której nieuki nie znają obowiązującej ich ustawy o systemie oświaty, niewiele wam pomoże, ani jakis totalny bełkot "ze w mojej gminie reforma oświaty nie do końca działa" - chciejstwo rodziców tu nie ma nic do rzeczy.

Tak więc ponownie życze powodzenia - proponuje od razu policzice sobie w swoim prywatnym budzecie ile bedziecie musieli oddawac pracodawcy a pracodawca do budzetu za bezprawne wydatkowanie srodków z dotacji na śr, tj. bezprawne wypłacanie tego dodatku.

Naprawdę przestańcie sie osmieszac wpisami typu "w mojej koziej wólce, to 5 latki beda realizowały roczne przygotowanie przedszkolne bo tak sobie chca ich rodzice"
w mojej koziej wólne tak jest ...
pozdrawiam
gośc

Napisano: 02 wrz 2016, 9:39

co piszecie w uzasadnieniu w tej decyzji uchylającej
mar-cioch

Napisano: 02 wrz 2016, 11:54

moze ktoś podać wzór decyzji?
karola18

Napisano: 02 wrz 2016, 14:33

proszę bardzo o pomoc i wysłanie przykładowej decyzji.
Patrycja08

Napisano: 04 wrz 2016, 18:19

Jesli w aktach bede miala zaświadczenie szkoly ze dzecko uczeszcza do kl.O to przyznam 100 zl.
Ren123

Napisano: 05 wrz 2016, 8:34

Ren123 pisze:Jesli w aktach bede miala zaświadczenie szkoly ze dzecko uczeszcza do kl.O to przyznam 100 zl.
ja też - nie ma innego wyjścia, śledztwa nie będziemy przecież prowadzić ;)
ew@1

Napisano: 05 wrz 2016, 9:02

możecie wrzucić wzór uchylenia za zgoda strony?
olgaeeeeeee

Strona 2 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x