dot. sprawozdania kwartalnego - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 14 kwie 2014, 8:39

witam, czy ktos moglby mi napisac czy w tab. G sprawozdania w wierszu: liczba decyzji wydanych w spr. dot. świadczen rodzinnych przez organ wlasciwy (w tym stwierdzajacych nienaleznie pobrane swiadczenia) wpisuje decyzje ktore zostaly wydane w danym miesiacu czy uprawomocnione? podobne pytanie do tab. C wiersz kwota nienaleznie pobranych swiadczen w przypadku ktorych w danym miesiacu podjeto decyzje o rozlozeniu na raty - to jesli decyzje napisalam w styczniu a uprawomocnila sie w lutym to kwote wpisuje w styczniu czy lutym?
nowa123

Napisano: 14 kwie 2014, 9:02

Zarówno w tab. C, jak i w tab. G wpisuję to, co wydarzyło się w danym miesiącu, a nie to kiedy się uprawomocniło. Ale czy to jest dobrze, tego nie wiem. Prawdopodobnie system (SYGNITY) liczy inaczej, tzn. dopiero kiedy się decyzja uprawomocni.
Barnaba

Napisano: 14 kwie 2014, 9:30

dzięki, tak tez myślałam :) pozdrawiam
nowa123

Napisano: 14 kwie 2014, 12:52

świadczenie np powstaje dopiero w momencie kiedy decyzja uznajaca np jest ostateczna. w tab. c wykazujesz np. decyzja w lutym , ostateczna w marcu, wykazujesz na koniec marca to np.
p..

Napisano: 14 kwie 2014, 12:53

sory, nie doczytałam, jesli chodzi o raty, to pod uwagę bierze się miesiąc wydania decyzji na raty.
p..

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x