olaola, ale czy bawisz się w przeksięgowanie pochodnych, czy bierzesz tylko brutto? Pytam, bo u mnie będzie problem z analityką na 231. Możesz podać schemat księgowania?
bawię się z pochodnymi, chociaż nigdzie nie znalazłam zapisu.
Przyjęłam do wniosku ośrodki tak i tak robię. 50% z dotacji, 50% własne
ref. 404-130 par.4170
405-130 par.4110
Myślę, że jak by przyjąć par.4010, czy 4170 z dotacji już na etapie kalkulacji to tez powinno być dobrze. Chodzi przecież o dofinansowanie zadania.
analitykę do asystenta i programu mam po wydatkach i paragrafach. Nie mam na kontach rozrachunków.
U mnie brutto bez pochodnych i tak jest większe niż 2,5 tys. Dlatego chciałam zrefundować tylko brutto do wysokości 2500 z dotacji a resztę z własnych. Czemu po 50%?
Czyli jak to będzie wyglądało po stronie 130? Chodzi mi o analitykę. Mogę przeksięgować jedną kwotą z paragrafu 4010, bez rozbijania na wynagrodzenie, zus, zdrowotne i pdof?
Ja zrefunduję z pochodnymi tak jak robiłam kalkulację na zapotrzebowanie, przy sprawdzaniu mogą się czepiać jak tylko samo np. 4010 czy 4170. Dam na pochodne i mam w programie odrębną pozycję § z dotowanych i oddzielną § z własnych.
a czy jak księgujecie wynagrodzenie dla asystenta za dany miesiąc to każdorazowo w danym miesiącu dzielicie np. 2500 brutto/brutto na środki z dotacji i środki własne zgodnie z proporcją wynikającą z oświadczenia?