dotyczy -KOMUNIKAT MPIPS na stronie i cas - do Toma i Elmera - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 14 paź 2015, 8:08

powiem wam tak - miałam was za dość obeznanych w temacie śr - chociaż wielokrotnie mieliście takie strzały że aż głowa boli, ale niech tam, aż do teraz.
Taka "klasa" jaką pokazaliście w temacie : KOMUNIKAT MPIPS na stronie i cas - zwaliła mnie z nóg, wyjątkowe prostactwo, prostactwo i jeszcze raz prostactwo,

a teraz do wszystkich:

tak na marginesie, poczytajcie sobie ustawę - gdybyście umieli czytać ze zrozumieniem to wiedzielibyście że komunikat MPIPS jest niczym innym jak tylko streszczeniem przepisów KRUS, mało tego jest w bardzo prosty i przejrzysty a przede wszystkim ujednolicony sposób napisane co MOŻEMY ale NIE MUSIMY robić, jak dla mnie jest to fantastyczna sprawa, bo po pierwsze jest już tam treść pisma, które jest ani lepsze ani gorsze ale JEST ! - i nie muszę go sama tworzyć,
każdy kto umie czytać wie że ten komunikat jest bardzo przydatny, ale jeżeli grupka wichrzycieli i ignorantów zaczyna to komentować a inni wtórują jest to po prostu żenujące -

nie ma dziwne, że potem realizatorzy śr są postrzegani jako nieuki
asila

Napisano: 14 paź 2015, 8:13

dziecko drogie, tu nie chodzi o naukę ... zwalają na nas robotę, która nie wynika z ustawy ... nadal obowiązują oświadczenia i ja nie będę pisała pism do KRUSU ponad to co wynika z ustawy ..sorki ... :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 14 paź 2015, 8:21 przez ewalu, łącznie zmieniany 1 raz.
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 14 paź 2015, 8:14

hm nie wiem co koleżanka bierze, ale proponuję odstawić.
Luźne uwago odnośnie nawet nie tego komunikatu cię bulwersują?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 14 paź 2015, 8:19

o widzisz Elmer - czasem potrafisz błysnąć i to w tak subtelny sposób,
tak, dokładnie tak,
asila

Napisano: 14 paź 2015, 8:22

a co cię słonko delikatne zbulwersowało?
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 14 paź 2015, 8:24

ależ ja tylko wyjasniałem elmerowi różnicę dwóch pojęć, które on zrównowazył jako jednoznaczne ;) :lol:
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 14 paź 2015, 8:41

Nie zamierzam z nikim wchodzić z żadne potyczki słowne. Mam dzisiaj bardzo dużo pracy - w tym m.in. zamierzam pomóc dwóm rolnikom, którzy są BARDZO DOBRYMI ale NIEPORADNYMI ludźmi, KRUS odsyła ich od okienka do okienka a oni po prostu nie wiedzą co mają robić z tymi ubezpieczeniami. NIE MUSZĘ tego robić ale CHCĘ, bo po prostu chcę im pomóc- tylko i wyłącznie z czystej sympatii do nich- i chociażby z tego powodu uważam, że komunikat MPIPS jest mi pomocny,

i tyle w tym temacie
pozdrawiam
asila

Napisano: 14 paź 2015, 8:46

asila pisze:Nie zamierzam z nikim wchodzić z żadne potyczki słowne. Mam dzisiaj bardzo dużo pracy - w tym m.in. zamierzam pomóc dwóm rolnikom, którzy są BARDZO DOBRYMI ale NIEPORADNYMI ludźmi, KRUS odsyła ich od okienka do okienka a oni po prostu nie wiedzą co mają robić z tymi ubezpieczeniami. NIE MUSZĘ tego robić ale CHCĘ, bo po prostu chcę im pomóc- tylko i wyłącznie z czystej sympatii do nich- i chociażby z tego powodu uważam, że komunikat MPIPS jest mi pomocny,

i tyle w tym temacie
pozdrawiam
ja wczoraj to przerabiałam z jedną rolniczką + 30 minut rozmowy z Panią ( nadętą jak balon .. sorki ) w KRUSIE ... jeszcze przed komunikatem :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 14 paź 2015, 8:52

jak nie chcesz wchodzić w polemiki to czemu obrażasz?
Rzucasz błotem i uciekasz licząc, że coś się przyczepi. Nieładnie postęujesz
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 14 paź 2015, 9:02

to nie ja rzucałam publicznie -cytuję słowa Elmera i Toma - "prostytutkami" i "koorwami" - więc o jakim i przez kogo obrażaniu mówisz?

tyle.
asila

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x