Na wywiadzie, dłużnik nie dał mi dowodu osobistego, bo zgubił. Kazałam mu wyrobić sobie dowód i dałam mu na to miesiąc. Do dnia dzisiejszego nie wyrobił sobie dowodu. Zaznaczam,, że wszystkie pozostałe dokumenty dostarczył. Co mam z nim teraz zrobić? Wysłać wezwanie w celu dostarczenia dokumentów, a następnie jeśli nie dostarczy zobowiązać go do wyrobienie sobie dowodu ?? Nie wiem jak to ugryźć :/
a gdzie w ustawie jest napisane że dłużnik ma obowiązaek dostarczać jakieś dokumenty ?
my bierzemy tylko to co dłużnik okaże jak nic niema to nic nie bierzemy
oswiadczenie jest składane pod groźbą odp karnej to chyba wystarczy
jeżeli dłużnik mówi że cos posiada to zakładam że tak jest i przekazuje info do komornika jeżeli oświadcza że nic niema to nie każe latac mu po urzedach po zaświadczenia że niema pola prawa jazdy nieruchomości orzeczenia o niepełnosprawności itp