DPS skierowanie i odpłatnośc - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 30 kwie 2014, 13:17

witam
mam pytanie dzisiaj musze wystawic decyzje kierujaca do DPS i moje pytanie czy odrazu mam wystawic decyzje o odpłatnosci czy jak bedzie ta osoba dopiero przyjeta do DPS? jaka jest procedura? czy to sa dwie rozne decyzje?
i jeszcze jedno pytanie jezeli dzisiaj wystawiam decyzje o odplatnosci a wniosek był złozony w marcu wiec dochody za luty a potem waloryzjacja dochodu w marcu to jak sobie mam z tym poradzic?
moze ktos ma decyzje kierujaca i o odplatnosci? bede wdzieczna za wszelka pomoc.
Agata 1123

Napisano: 30 kwie 2014, 13:25

W pierwszej kolejność wystawiasz decyzję kierującą, PCPR wydaje następnie decyzję o umieszczeniu i jak osoba już jest umieszczona w DPS-ie to w tedy robią wywiad, wszystkie dokumenty i wystawia sie decyzję o odpłatności....
A od kiedy została umieszczona W DPS?
Lindaa

Napisano: 30 kwie 2014, 13:44

jeszcze nie jest umieszczona...w poniedzialek mi ja mi termin decyzji wiec dzisiaj chce wystawic decyzje.
Agata1123

Napisano: 30 kwie 2014, 19:17

..pierwsze słyszę, że wystawia się dwie odrębne decyzje.. :o
u nas decyzja kierująca jest jednoznaczna z umieszczeniem i od razu określa się odpłatność ...w jednej decyzji..
w przypadku zaistnienia nowych okoliczności/ zmiana dochodu, np./ zmienia się decyzję i już.
greentea
Stażysta
Od: 07 kwie 2014, 17:35
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x