duplikat karty czy anulować starą kartę - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 26 lut 2018, 9:39

wnioskodawczyni złożyła mi wniosek o duplikat karty dużej rodziny dla jednego dziecka które ma 17 lat z powodu zagubienia. Pierwszy wniosek kobieta składała w 2014 roku na 3 dzieci. Pytanie czy przed wprowadzeniem wniosku muszę tę kartę dla tego dziecka anulować czy też po wprowadzeniu wniosku o duplikat poprzednia karta sama się anuluje jak to wprowadzić ?
opsSR34
Referent
Od: 30 lip 2017, 14:56
Zajmuję się: ŚR, FA, DM,

Napisano: 26 lut 2018, 9:56

Skoro dziecko zgubiło kartę to moim zdaniem powinna ona zostać jak najszybciej unieważniona żeby nikt z niej bezprawnie nie korzystał. Ale jeżeli wniosek o nową kartę jest już w prowadzony to w momencie przyznawania i tak pojawi się informacja o tym kiedy poprzednia karta sama się unieważni jeżeli użytkownik nie zrobił tego sam. Zależne jest to od tego jakie karty (elektroniczne i tradycyjne) posiadała ta osoba.
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03
Zajmuję się: KDR

Napisano: 26 lut 2018, 10:20

Ja robiłem tylko w systemie i samo sie anulowało/unieważniło, tylko nie pamietam czy na etapie juz rozpatrzenia i przyznania nowej czy po wydaniu. Na logikę powinno być już w momencie przyznania, ale nie wiem jak to rozwiązali. Powód wydania duplikatu będziesz musiał wybrać w systemie przy wprowadzaniu wniosku o duplikat np. zgubienie/kradzież/w inny sposób utracona (jakoś tak).

Pamiętaj, że wnioskodawca w takim przypadku POWINIEN złożyć ci oświadczenie o
braku możliwości zwrotu karty.
Kod: Zaznacz cały
....., dn. …………………………. …………………………………….. …………………………………….. …………………………………….. (imię i nazwisko wnioskodawcy, adres zamieszkania) Oświadczenie dotyczy wniosku o wydanie duplikatu (w przypadku braku możliwości zwrotu karty) Oświadczam o braku możliwości zwrotu karty należącej do ………………………………………………………………………………………….. (imię i nazwisko posiadacza karty) w związku iż została zgubiona, skradziona lub w inny sposób utracona*. Jestem świadomy/a* odpowiedzialności karnej za złożenie fałszywego oświadczenia. *niepotrzebne skreślić ………………………………………… (podpis wnioskodawcy)
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 07 mar 2018, 13:00

czy do wniosku o duplikat karty muszę podać wszystkich członków rodziny i zaznaczyć, że dla nich nie wnoszę czy tylko ta osobę która chce duplikat kdr
Adek
Praktykant
Od: 12 gru 2017, 10:37
Zajmuję się: ŚW,PS

Napisano: 07 mar 2018, 13:03

tylko wnioskodawca i osoba dla której zamawia sie duplikat
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 07 mar 2018, 13:10

dziękuję za pomoc