duży problem
duży problem
Mój problem polega na tym iz moja kierowniczka nie zna ustawy i wciska mi kity a mianowicie takie że nie mam wysyłac do dłużnika wezwania bo i tak go nie ma tylko pisac do policji lub innej instytucji czy niby nie przebywa w areszcie CO WY NA TO????
Re: duży problem
zgodnie z nowa ustawą /fundusz alimentacyjny/ musimy wyslać do dłużnika informację o ilości wypłaconej zaliczki/ile ma długu/,a drugim pismem poinformować,że przyznano świadczenie na nowy okres od października 2008. To o czym piszesz mozna zrobić jeżeli rada miasta/gminy/ przekaże kompetencje-postepowanie względem dłużników alimentacyjnych. Jeżel organowi nie znane jest miejsce pobytu dłużnika to występujemy do Sądu o ustanowienie pełnomocnika,ktory bedzie odbierał korespondencje do dłużnika,najczęściej wyznacza się 1 pracownika socjalnego dla wszystkich dłużnikow. Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję,że mogłam pomóc,jak jeszcze coś to pytaj
Upoważnienie to my mamy tylko jesteśmy mała gmina i faktycznie jest tak że nie ma tego dłuznika na naszym terenie więc co ja mam zrobić szukać go przecież nic nie ma takiego w ustawie że mam go szukać, tylko pisać do prokuratora i do starosty
a co masz na zaswiadzceniu wystawionym mprzez Komornika? chodzi mi o dane adresowe...masz tam wyslac niezaleznie od tego czy wiesz jak jest... jak nastapi zwrot wtedy mozna zacząc ustalac gdzie on moze byc........ ale procedura to procedura
A Kierowniczka to niech odda kasę, którą dostaje za friko, albo bierze się do roboty (pasożyt).
na zaąświadczeniu od komornika jest miejsce zameldowanie tj. na naszym terenie ale wszyscy wiedzą że jej tu nie ma
Oprócz duży problem - Wzory pism przeczytaj również:
a kto ma ten wniosek dawac do prokuratury o uchylanie sie?organ wlasciwy wierzyciela czy dluznika??
Wzór pisma do komornika-przekazanie informacji po wywiadzie
dec uchylająca - ubycie dziecka z rodziny i przekroczony dochód
zasiłek stały - uchylenie
wzór decyzji !!!
pismo do więzienia
wzór pisma do komornika o ralzliczenie zaliczki
Decyzja w sprawie zwrotu przez dluznika alim. należności
Wzór wniosku o podjęcie działań wobec dłużnika
Czy ktoś juz to robił
Pismo do Starosty o aktywizację zawodową dłużnika (FA) - proszę o pomoc
zawieszenie postępowania
pomóżcie- wzrór wezwania dla dłużnika
prosze o wzor o wezwaniu do wyjasnien w funduszu alimetacyjnym
PILNE, BAAAARDZO PROSZĘ O POMOC !!!!!!!!!!!
wzór wniosku na jednorazową zapomogę