Dwa lokale mieszkalne połączone w jedno - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 25 sie 2021, 14:08

Osoba złożyła wniosek o dodatek mieszkaniowy. Okazuje się że rodzina zajmuje dwa lokale mieszkalne które połączyli w jedno. Opłaty za odpady komunalne, wodę itp naliczane są na jednym lokalu. Fundusz remontowy itp naliczane są za dwa mieszkania. Czy w tym przypadku wyliczamy dodatek mieszkaniowy z dwóch mieszkań jednocześnie?
monia1
Stażysta
Od: 24 lis 2017, 10:19
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe

Napisano: 12 kwie 2023, 14:20

Witam. Mam aktualnie ten sam problem. Czy możesz podpowiedzieć jak go rozwiązałaś?
KlaudiaGmina
Praktykant
Od: 12 kwie 2023, 13:15

Napisano: 14 kwie 2023, 9:36

Witam wszystkich Forumowiczów. Ponawiam zapytanie - Czy ktokolwiek z Was miał taką sytuację? dwa lokale mieszkalne połączone w jedno, po zsumowaniu przekraczają powierzchnię. Rachunek za wodę spisany z dwóch liczników. Okazało się, że te dwa mieszkania posiadają od 10 lat, a cały czas składają na jedno mieszkanie i otrzymywali DM. Poprzedniczka twierdzi,że nic nie wiedziała, a wnioskodawcy zgłaszają, że mówili, a to Pani kazała im składać na jedno, na którym są zameldowani. Jestem w dodatkach od miesiąca i taki przypadek się trafił. Z prawnikiem ustaliłam, że ma być odmowa. Proszę o podpowiedzi.
KlaudiaGmina
Praktykant
Od: 12 kwie 2023, 13:15

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x