Szanowni Państwo.
Mamy z żoną dwójkę dzieci na które pobieramy świadczenie 500+, a konkretnie to ja co roku składam wniosek i pieniądze trafiają na moje konto. Czy możliwe jest rozdzielenie wpłat na żonę i na mnie tak aby żona otrzymywała świadczenie za jedno dziecko, a ja za drugie?
Jeśli tak to co należy zrobić? Złożyć w przyszłości dwa oddzielne wnioski na każde z dzieci?
Dwoje dzieci - rozdzielenie świadczeń na męża i żonę
-
- Praktykant
- Zajmuję się: jestem petentem
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: teraz już wszystkim :D
- Kontakt:
Re: Dwoje dzieci - rozdzielenie świadczeń na męża i żonę
Można złożyć dwa odrębne wnioski Pan na jedno z pierwszym nr rachunku, żona na drugie z innym rachunkiem, najprościej i bezproblemowo dla pracowników.
Druga opcja to taka, że składa jedna osoba, z tym, że we wniosku jest jedno pole na nr konta, więc pewnie po wydaniu decyzji trzeba by podejść i złożyć wniosek, żeby świadczenie na jedno z dzieci szło na inny rachunek. wszystko załatwiałaby osoba składająca wniosek bez względu na to na czyje konto szły by środki.
Druga opcja to taka, że składa jedna osoba, z tym, że we wniosku jest jedno pole na nr konta, więc pewnie po wydaniu decyzji trzeba by podejść i złożyć wniosek, żeby świadczenie na jedno z dzieci szło na inny rachunek. wszystko załatwiałaby osoba składająca wniosek bez względu na to na czyje konto szły by środki.
Oprócz Dwoje dzieci - rozdzielenie świadczeń na męża i żonę - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
postanowienie sądu a 500+
Opiekun prawny - od kiedy wypłata
Ucząca się ukrainka
uchylenie decyzji-koordynacja za okres zasiłkowy 2018/2019
Decyzja NP wydana przez ŚUW .
ZMIANA USTAWY-OBWIESZCZENIE Z DNIA22 LISTOPADA 2019 R. POZ. 2407
Dziecko umieszczone w placówce opiekuńczo- wychowawczej
Sygnity 500+ podstawa prawna i uzasadnienie
co zrobić gdy osoba nie chce napisać oświadczenia?
decyzja ?
Usługa ZUS
UCHYLENIE 500+ W PROGRAMIE
nie podpisuje decyzji św czy mogę podpisać informacje
nie podpisyje decyzji św czy mogę podpisać informacje
Informacje o szkoleniach 500+, rodzinne, KDR
Potrącenie nienależnie pobranego świadczenia