dyscyplinarka - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 07 lut 2014, 15:43

Sytuacja: rodzina trzyosobowa, dziecko, matka bezrobotna ojciec pracował, ale dostał dyscyplinarke. Zarejestrował sie jako bezrobotny, ale zasiłek dostanie za 180 dni. I moje pytanie:
czy to prawda, że nie moge im dać zasiłku okresowego bo miał dyscyplinarkę? Wiem ze głupie pytanie ale Pani obok mnie twierdzi, że nie moge przez ten czas udzielać im pomocy ze względu na to ze to z jego winy utracił ddochód.
~Iwona

Napisano: 07 lut 2014, 15:46

kto ci takich bajek naopowiadał?
~p

Napisano: 07 lut 2014, 15:47

A pani obok to się z choinki urwała??? Pijakowi też nie pomożesz bo sam się do takiego stanu doprowadził itd. itd.
~ja

Napisano: 07 lut 2014, 15:56

No właśnie byłam zaskoczona i dlatego pytam innych. Powiedziała, że skoro dsostał dyscyplinarkę i nawet UP za karę nie dał mu zasiłku to on teraz powinien szukać roboty i nie może skorzystać z pomocy. A i ze powinen wykorzystać. własne zasoby. Zwątpiłam bo Pani postraszyła mnie zwrotem zasiłku jak kontrol się dopatrzy.
~Iwona

Napisano: 07 lut 2014, 16:09

ta Pani to świnka
~.

Napisano: 07 lut 2014, 16:15

Jeżeli są spełnione dwa warunki tj dochód i bezrobocie możesz przyznać okresowy, ale dalej masz pracę socjalną.
Jeżęli klient nie podejmie działań w celu podjęcia pracy możesz wtedy odmówić pomocy.
~jolanta

Napisano: 07 lut 2014, 16:18

Dlaczego karać dodatkowo matkę i dziecko, że taki ojciec ?
~wwz

Napisano: 07 lut 2014, 16:19

Dziękuję, pracuję krótko i ta Pani czasami lubi mnie w blądzik wprowadzić.

P.S. Usmiałam się z postu . \"świnka\" :) hyhyhy
~Iwona

Napisano: 07 lut 2014, 17:37

Dyscyplinarne miał za pijaństwo? W takim razie pomoc uzależniona kontraktowo od podjęcia terapii odwykowej.
~PUPilka

Napisano: 12 lut 2014, 13:07

a dlaczego dostał dyscyplinarkę?
~alina

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x