działalność- zamotałam się - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 24 maja 2016, 20:14

facet miał działalność jeszcze w kwietniu od połowy kwietnia wykreślona teraz składa w maju wniosek o 500 czy ja mu wyrównuję od kwietna?? czy on mi musi jeszcze złożyć oświadczenie o dochodzie bo to na ryczałcie i jak mu przekracza to co odmówić za kwiecień a przyznać od maja czy nie badając sprawy przyznać od maja??? bo on wiedział ze mu przekroczy z tą działalnością i ją wykreślił??poradżcie
manianka

Napisano: 24 maja 2016, 20:43

Oświadczenie dotyczące ryczałtu za 2014r. składa. Czy liczyć dochód z działalność w kwietni to zależy od kiedy działalność prowadził i od interpretacji przepisu. Jeśli to działalność prowadzona od początku 2014r. to prosta sprawa - odmawiasz za kwiecień i przyznajesz od maja.
&&&

Napisano: 24 maja 2016, 20:47

oświadczenie składa ... powiem tak: moi petenci są tak wyedukowani, że jeszcze żadnemu ryczałtowcowi(?) :) dochód nie przekroczył .... ale jak w jego przypadku będzie jednak przekroczenie to przyznajesz od maja
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 24 maja 2016, 20:55

działalność prowadził też 2014 przyniósł pit i wykreślenie ! to rozumiem ,ze muszę wezwać niech napisze to oświadczenie i na podstawie tego obliczyć dochód za kwiecień??a on to jeszcze chyba nie jest z tych bystrych...:))))
manianka

Napisano: 24 maja 2016, 21:00

ale po co Ci pit ? na picie jest przychód a on musi oświadczyć dochód ... wytłumacz człowiekowi co to są koszty
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 24 maja 2016, 21:04

Strona na oświadczeniu dedykowanym właśnie m.in. na takie okazje deklaruje ile miała dochodu z działalności rozliczanej ryczałtem. Jak działalność prowadzona była przez cały 2014r. to świadczenie przyznasz za kwiecień tylko wówczas gdy dochód nie przekroczy 800/1200 zł.
&&&

Napisano: 24 maja 2016, 21:05

dzięki EWAlU :)pozdrawiam
manianka

Napisano: 25 maja 2016, 10:42

Do Ewalu a jeśli mam przedsiębiorcę z działalnością na zasadach ogólnych od kwietnia 2015 r. to mam mi przynieść oświadczenie o dochodzie uzyskanym za czerwiec - gościu mi powiedział że miał stratę za ten miesiąc.

Ryczałt i karta oświadczenie rozumiem a co z tymi na zasadach ogólnych w przypadku uzyskania. (bo jeśli mają od 2014 cały czas to dochody wykazuje US empatią i sprawa prosta)Dzięki za wytłumaczenie sprawy.
RÓŻAa

Napisano: 25 maja 2016, 12:09

RÓŻAa pisze:Do Ewalu a jeśli mam przedsiębiorcę z działalnością na zasadach ogólnych od kwietnia 2015 r. to mam mi przynieść oświadczenie o dochodzie uzyskanym za czerwiec ....
OŚWIADCZENIE ZA MAJ 2015
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 25 maja 2016, 13:15

Dzięki, czyli moi przedsiębiorcy też wyedukowani i na stratach jadą ;)
Różaa

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x