czy uzupełnienie tych załączników dotyczy tylko ośrodki tam gdzie jest fundusz alimentacyjny i zaliczka alimentacyjna? czy również dotyczy urzędu, podatki itp.?
Proszę napiszcie od czego zacząć? Czy coś z systemu można sprawdzić czy trzeba każdą teczkę przejrzeć? Jak te kwoty sprawdzić wyliczyć np. skierowanie sprawy do komornika kwota? Z góry dziękuję za każdą wskazówkę i podpowiedź
Ja każdą teczkę przeglądam i tam gdzie jest :"Rodzaj innego działania podjętego w celu likwidacji zaległości" Działanie: pisze wszystko co było robione np. wezwania na wywiady, pisma do komornika z decyzjami, wnioski do Urzędu pracy, wniosek o ściganie, jakieś postępowania egzekucyjne a kwota to kwotę która była wyegzekwowana od komornika, to biorę z programu.
Dalej "Przyczyny niewyegzekwowania zaległości" to piszę że dłużnik jest osobą bezrobotną, czy posiada coś na własność, z czego się utrzymuje itp.
Planowane działania w II półroczu to tu się zastanawiam.. macie jakieś pomysły???
A skierowanie sprawy do komornika kwota? to ja wpiszę chyba całe zadłużenie jakie ma tzn. zadłużenie z tytułu wypłaconego funduszu alimentacyjnego bo w sumie to jest u komornika zgłoszone..innego pomysłu tu nie mam.
Nie wiem czy to będzie dobrze ale inaczej ja nie wiem jak to wypełnić najwyżej będę poprawiać