dziecko z poprzedniego związku/małżeństwa - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 16 cze 2016, 18:41

co w sytuacji kiedy pani jest w związku małżeńskim i ma jedno dziecko z obecnym mężem i jedno z byłym mężem. Czy jeśli chce wpisać to dziecko z byłym mężem do składu rodziny, to musi okazać mi wyrok rozwodowy, aby poświadczyć że dziecko orzeczeniem sadu ma być przy niej? drugie pytanie: co w sytuacji jeśli te dziecko jest poprzedniego partnera i nie miała z nim ślubu, a obecnie ma męża, czy też musi mi coś okazać jeśli chce te dziecko wpisać do składu rodziny?
józia1234

Napisano: 16 cze 2016, 21:26

Zgodnie z ustawą i rozporządzeniem wyrok rozwodowy należy dołączyć do wniosku. Nie zawsze ściśle trzymam się tego nakazu.
józia1234 pisze: drugie pytanie: co w sytuacji jeśli te dziecko jest poprzedniego partnera i nie miała z nim ślubu, a obecnie ma męża, czy też musi mi coś okazać jeśli chce te dziecko wpisać do składu rodziny?
Nie, we wniosku w pouczeniu jest wskazane kogo może wpisać do składu rodziny.
&&&

Napisano: 21 cze 2016, 17:31

ale nie chodzi mi o to czy może wpisać tego bylego partnera do skladu rodziny, bo wiem że nie. chodzi o to ze jak wpisuje do skladu rodziny dziecko ktore ma z bylym partnerem to czy musi mi cos okazac, napisac oswiadczenie ze dziecko zamieszkuje z nia a nie z tym partnerem. bo jak miala slub to wiadomo- wyrok rozwodowy w ktorym jest napisane z kim dziecko ma mieszkac.
józia1234

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x