dziecko zmarło co z wnioskiem? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 18 lis 2014, 12:53

Co zrobić z wnioskiem jedno dziecko zmarło zanim wydałem dec co zrobić?
ensiferum

Napisano: 18 lis 2014, 14:55

???
ensiferum

Napisano: 18 lis 2014, 16:06

???
ensiferum

Napisano: 18 lis 2014, 16:10

jeżeli matka dostarczyła ci akt zgonu dziecka przed wydaniem decyzji to przyznajesz na dzieci te co są i odmawiasz na to, którego nie ma
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 18 lis 2014, 18:46

ale jeśli żyło jeszcze w listopadzie to dlaczego odmówić za listopad przecież przysługują świadczenia
wiola 444

Napisano: 18 lis 2014, 18:59

ktoś dzisiaj pisał, że sko przyznało zr w takiej sytuacji

zr przyznaje się rodzicowi na częściowe pokrycie wydatków na utrzymanie dziecka i jak dziecko nie żyje na dzień składania wniosku to odmowa, tutaj dziecko umarło przed wydaniem decyzji więc można by przyznać na jeden miesiąc ale ja chyba bym dała odmowę i wskazała stronie by złożyła odwołanie
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 18 lis 2014, 19:08

Właśnie na utrzymanie dziecka a matka utrzymywała to dziecko do dnia śmierci więc dlaczego nie przyznać za listopad.ZR przecież jest niepodzielny
wiola444

Napisano: 18 lis 2014, 19:10

Pracownik nie wydał decyzji wniosek złożono wcześniej ja tok to zrozumiałam.
wiola444

Napisano: 18 lis 2014, 19:15

postąpiłabym tak jak napisałam wcześniej ale nie nakazuję Tobie tak robić ... moja wypowiedź była czysto teoretyczna ... ja jak nie wiem jak postąpić to dzwonię do UW
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 19 lis 2014, 8:54

Nie doprecyzowałem matka składała na nowy okres zasiłkowy, na jedno dziecko w październiku i ono zmarło w październiku. dzięki za podpowiedzi
ensiferum

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem