Dziwna prośba komornika sądowego - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 14 maja 2015, 11:25

Dostałam telefon od Komornika Sądowego, który prosi, abyśmy wycofali tytuły wykonawcze z US, bo nastąpił zbieg egzekucji i sąd przekazał dalszą egzekucję US. Kiedyś US ściągał potem KS wszedł na rentę i do tej pory ściąga i nam przekazuje. I chciałby tak dalej Podobno dogadali się (KS i US) i nie wiedzą co zrobić. KS uważa, że to my powinniśmy wycofać te tytuły ze względu na to, że otrzymujemy od KS wpłaty i egz jest skuteczna od niego, ale mi się wydaje, że nie mam żadnej podstawy na taki tytuł. Miał ktoś podobny przypadek?
ja:)

Napisano: 14 maja 2015, 11:35

nie masz żadnej podstawy. Jeżeli sąd orzekł zbieg to US przekazuje tytuły do komornika sądowego i tyle.
Ty pijesz kawę
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 14 maja 2015, 11:41

No właśnie odwrotnie, sąd orzekł o dalszym prowadzeniu egzekucji przez US, a chciałby Komornik Sądowy prowadzić. Nie wiem czemu tak sąd orzekł, bo póki co to Komornik Sądowy ściąga z renty i dalej by chciał. Mi jest wszystko jedno. Ja nie widzę podstaw do wycofania tych tyt z US, uważam, że sami powinni się dogadać, odwołać czy co tam im przysługuje od wyroku sądu w tej sprawie. Nie powinni mnie ciągać.
ja:)

Napisano: 14 maja 2015, 11:43

olewasz sprawę i pijesz kawę.
Jaja będą przy nowym okresie (no chyba, ze w końcu zmienią ustawę)
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x