Dziwna sytuacja ,

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
magda33
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Dziwna sytuacja ,

Post autor: magda33 »

W zeszłym roku uchyliłam decyzję na prośbę strony od maja 2019r na art.155. W tym roku okazało się , że akurat od maja 2019r. zachodzi koordynacja. Przesłałam do Urzędu Wojewódzkiego uchyloną decyzję (okres się zgadza) a oni odpisali żebym uchyliła decyzję ze względu na koordynację bo według nich ta decyzja jest nadal w obiegu prawnym. Jak ja mogę uchylić decyzję , która jest już uchylona i to jeszcze na prośbę strony. Co myślicie ?
bubek
Podinspektor
Zajmuję się: koordynacja
Kontakt:

Re: Dziwna sytuacja ,

Post autor: bubek »

A jak możesz uchylać coś nawet wniosek strony, skoro nie byłaś organem właściwym w tym okresie?
https://www.kasarodziny.pl/
magda33
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

A skąd ja mogłam wiedzieć, że nie jestem organem właściwym? Przecież wtedy nie było koordynacji , strona przyszła i wniosła o uchylenie , więc uchylilam. Przyszła w kwietniu i złożyła oświadczenie że prosi o uchylenie od maja, tak więc zrobiłam. A że teraz wyszła koordynacja również od maja , więc o co chodzi. Decyzja jest uchylona od tego okresu jak zachodzi koordynacja , tyle że nie na ten artykuł. Więc co ja mam teraz uchylić uchyloną decyzję? Przecież to absurd
bubek
Podinspektor
Zajmuję się: koordynacja
Kontakt:

Post autor: bubek »

Ok, jeżeli nie nadchodzi na ten maj, bo tak zrozumiałem, to bym się przychylił - chociaż mogą się uprzeć :)
https://www.kasarodziny.pl/
magda33
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

No tak ale ja nie mogę uchylić uchylonej decyzji , więc nie rozumiem czego ode mnie wymagają
ODPOWIEDZ