Dzień dobry,
Mam do was pytanie, pytanie proszę powiedzcie czy u was zdarzyły się już jakieś elektroniczne wnioski złożone poprzez Empatie?
SYGNITY pisze:Wnioski elektroniczne już działają i Jednostka ma obowiązek odebrać wniosek złożony elektronicznie za pośrednictwem portalu Emp@tia.
To jest dział dotyczący świadczeń rodzinnych, a nie pomocy społecznej, więc proszę nie wprowadzać użytkowników w błąd, a potem w kolejnym swoim poście odwracać kota ogonem. Zadałem konkretne pytanie o podstawę prawną, a odesłano mnie do KPA. W obszarze świadczeń rodzinnych wnioski elektroniczne ruszają od stycznia, co też napisałem, a co szanowne sygnity w końcu potwierdziło.SYGNITY pisze:Wnioski elektroniczne, które mają być uruchomione po 1 stycznia 2016 r.
Świadczenia Rodzinne [...]
empatia pisze:No właśnie ja już też dostałam pismo, że działają wnioski elektroniczne, co prawda w sygnity jest taka poczta gdzie wchodzisz i klikasz odbierz wiadomość i rozumiem, że gdyby był jakiś wniosek elektroniczny to po prostu by się tam pojawił? A proszę powiedzcie mi jak to działa, klient musi założyć konto na ePUAP by móc złożyć wniosek? Czy jak? Następnie co musi w ogóle zrobić by ten wniosek pojawił się u nas w programie SYGNITY? Czy my musimy mieć 2 aktywne zakładki w programie tj. ta o od Empatii to już certyfikat jest pobrany, ale musimy też mieć pobrany certyfikat do ePUAP by to wszystko działało? Proszę powiedzcie jak to działa, bo u nas nikt nic nie wie;o