Kto liczy odsetki ustawowe od decyzji wydanej przez Marszałka żądającej zwrotu nienależnie pobranych świadczeń w Polsce, ponieważ matka pobierała świadczenia rodzinne w Niemczech? W ROPsie mówią, że my OPS a mi się wydaje że ROPS? Skoro oni wydali decyzję żądającą zwrotu.
marszalek w decyzji to chyba ustalil,ze zwrot swiadczen ma nastapic lacznie z odsetkami:) a policzyc ile tych odsetek jest na dzien wplaty jesli klient sam nie umie to chyba mozesz? w koncu to ty bedziesz musiala te wplate rozliczyc w programie i jak panie u marszalka zle wylicza odsetki to mozesz miec problem;-)
POCAHONTAS pisze:to zależy jak skonstruowana jest decyzja ROPS.
ja mam napisane,że babka płaci w 5 ratach tylko ng. a dopiero w 6 racie są naliczane wszystkie odsetki.
ciekawe
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
w naszych decyzjach jest tak skonstruowane,że każda rata jest dzielona proporcjonalnie na nal. gł. i na odsetki. Dlatego decyzja ROPS mnie zdziwiła i aż pozwoliłam sobie do nich zadzwonić;-)
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)