Elmer, Ewalu i inni - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 18 mar 2016, 14:19

Kto liczy odsetki ustawowe od decyzji wydanej przez Marszałka żądającej zwrotu nienależnie pobranych świadczeń w Polsce, ponieważ matka pobierała świadczenia rodzinne w Niemczech? W ROPsie mówią, że my OPS a mi się wydaje że ROPS? Skoro oni wydali decyzję żądającą zwrotu.
Dajciaa

Napisano: 18 mar 2016, 14:36

marszalek w decyzji to chyba ustalil,ze zwrot swiadczen ma nastapic lacznie z odsetkami:) a policzyc ile tych odsetek jest na dzien wplaty jesli klient sam nie umie to chyba mozesz? w koncu to ty bedziesz musiala te wplate rozliczyc w programie i jak panie u marszalka zle wylicza odsetki to mozesz miec problem;-)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 18 mar 2016, 14:55

to zależy jak skonstruowana jest decyzja ROPS.
ja mam napisane,że babka płaci w 5 ratach tylko ng. a dopiero w 6 racie są naliczane wszystkie odsetki.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 19 mar 2016, 9:23

POCAHONTAS pisze:to zależy jak skonstruowana jest decyzja ROPS.
ja mam napisane,że babka płaci w 5 ratach tylko ng. a dopiero w 6 racie są naliczane wszystkie odsetki.
ciekawe :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 21 mar 2016, 11:41

w naszych decyzjach jest tak skonstruowane,że każda rata jest dzielona proporcjonalnie na nal. gł. i na odsetki. Dlatego decyzja ROPS mnie zdziwiła i aż pozwoliłam sobie do nich zadzwonić;-)
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x