Elmer, ewalu, kb i inni - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 24 sty 2017, 13:48

wniosek o zasiłek rodziny złożyła klienta i napisała oświadczenie że w 2015 roku jej mąż nie uzyskiwali żadnych dochodów. Empatia wykazała u Pana brak deklaracji podatkowej, natomiast Zus wykazała że w 2015r były opłacane składki z tytułu prowadzenia działalności gospodarczej (3.3352,92 zł), wystąpiłam na piśmie i ZUS wszystko potwierdził. CEDG - działalność istnieje od 2009 roku - nieprzerwanie. Natomiast PUP wykazuje że Pan od 2013 do stycznia 2015 był bezrobotnym bez prawa do zasiłku. Totalny misz-masz. Dodam że rodzina jest znana pracownikom socjalny i generalnie bieda aż piszczy, korzystają z pomocy społecznej. Co dalej robić? wezwanie do złożenia wyjaśnień?
nowa3

Napisano: 24 sty 2017, 14:42

moze byc tak ze pan zarejestrowal dzialalnosc ale jej nie prowadzil, czyli jego dochod z niej zero...i moze w ZUS wcale nie oplaca skladki tylko powinien ja oplacac i rosnie mu tam dlug:)ja wezwalabym ich do wyjasnien - niech sobie ureguluja te sprawy...jesli CEDIG wykazuje ze dzialalnosc jest to raczej jest to pewna, niech pan oswiadczy jeszcze w jakiej formie jest opodatkowana
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x