ELMER i inni... proszę... pomózcie - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 22 sty 2014, 14:05

do łożenia na rzecz małoletniej .... tytułem alimentów kwoty po 300,00 zł miesięcznie itd...

no niby jest tu mowa o alimentach ale ja mam wątpliwości ... co jak sąd na rozprawie nie zasądzi tych alimentów ... chociaż nie którzy twierdzą, że z korzyścią dla strony powinno być
~ewalu

Napisano: 22 sty 2014, 14:08

https://www.eporady24.pl/zabezpieczenie_ ... 6,299.html

fragment:
Należy pamiętać, iż ustalenie wysokości zabezpieczenia roszczenia alimentacyjnego na czas trwania procesu o alimenty nie oznacza, że sąd w wyroku końcowym orzeknie alimenty w takiej samej wysokości jak zabezpieczenie.

O zabezpieczenie powództwa może się również starać osoba, która domaga się uchylenia lub obniżenia alimentów. Taka osoba może żądać zabezpieczenia przez zawieszenie postępowania egzekucyjnego lub przez zmniejszenie kwoty płaconych alimentów na czas trwania postępowania. Ze względu jednak na szczególną ochronę interesu osoby uprawnionej do alimentacji, zabezpieczenie powództwa o uchylenie lub obniżenie alimentów może mieć miejsce tylko wówczas, gdy powództwo jest uwiarygodnione w wysokim stopniu.

Wrrr... już głupieje znów
~laris86

Napisano: 22 sty 2014, 14:11

e tam, jak masz jasnosc co do tego,ze to jest ojciec dziecka zobowiazany - tzn ojcostwo jest ustalone - to przyznaj i zapomnij:)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 22 sty 2014, 14:11

miło by było gdyby ktoś kto miał z czymś takim do czynienia jeszcze się tu wypowiedział...
~laris86

Napisano: 22 sty 2014, 14:16

Ojcostwo jest ustalone, sam tatuś uznał dziecko. Była sielanka rodzina, a później się tatuś pokazał z \"gorszej strony\" i czar prysł. Dodatkowo wiem, że tak jak w postanowieniu nakazano wszystko uregulował i grzecznie płaci.
~laris86

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x