ELMER! liczę na twoją pomoc - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 21 lis 2014, 12:02

Dłużnik złożył wniosek o rozłożenie na raty całego zadłużenia i o umorzenie odsetek w części lub całości (wierzycielka już się nie ubiega bo wyjechała za granicę a miała FA od 2010 do 2014)
Jak prowadzić to postępowanie bo miałam przekazane do niego wszczęcie w sprawie zwrotu FA ale jeszcze nie wydałam decyzji. Czy mogę ją wydać? On jest z innej gminy . Czy mam pisać do tamtego ośrodka w sprawie ustalenia jego sytuacji i czy przekazać mu coś do wypełnienia?
Jak wygląda taka decyzja rozłożenie na raty czy robi się ją w systemie czy w wordzie
Czy mogę wydać decyzję zwrotową a potem rozłożenie na raty i wtedy nie wysyłać upomnienia i TW (bo wiem że całości nie wpłaci z tej decyzji)
AlicjaGOPS

Napisano: 21 lis 2014, 12:23

pomału.
Czy dłużnik ma wydaną jakąkolwiek decyzję o zwrocie?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 24 lis 2014, 8:15

Dłużnikowi jeszcze nie wydałam decyzji na to wszczęcie, po którym napisał pismo o rozłożenie na raty. Ale w poprzednim okresie miał wydaną decyzję zwrotową.
AlicjaGOPS

Napisano: 24 lis 2014, 8:43

wydać normalnie decyzje o zwrocie
pisać do tamtego ośrodka w sprawie ustalenia jego sytuacji

"Jak wygląda taka decyzja rozłożenie na raty czy robi się ją w systemie czy w wordzie"
Lepiej w systemie. Jak ci program puści bo nie wiem na czym pracujesz.

wydać decyzję zwrotową a potem rozłożenie na raty i wtedy nie wysyłać upomnienia i TW (o ile będzie płacił raty)
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 24 lis 2014, 13:43

Dzięki wielkie Elmer!
czy jeszcze o wiele bym prosiła jakby można było wrzucić tu jak mniej więcej wzór takiej decyzji na raty wygląda
AlicjaGOPS

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x