ELMER pmomocy:) - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 17 kwie 2015, 13:20

Na co przekazać środki przekazane za pośrednictwem komornika sądowego w sytuacji gdy dłużnik alimentacyjny ma wystawiony tytuł wykonawczy np za okres 2013/2014 i nadal realizowane są wypłaty swiadczenia z FA.
Czy na wystawiony już TW i pisać do Skarbówki o wygaśniecie obowiązku zgodnie z art. 59 § 1 pkt 2 ustawy o postepowaniu egzekucyjnym w sytuacji całkowitej spłaty czy na bieżące? Jaki przepis mówi nam o kolejności przekazywania wpłat?
gopsikl

Napisano: 17 kwie 2015, 13:37

żaden.
Jeżeli komornik prowadzi egzekucję za poprzednie okresy to zaliczasz na najstarsze. jeżeli nie prowadzi egzekucji po zakońćzeniu okresu to na bieżące
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 17 kwie 2015, 13:45

Elmer a ja mam taką sytuację odnośnie TW:
w E.1 należność główna 0,00 zł, odsetki na dzień wystawienia tytułu 44,10 zł
w E. 2 należność główna 367,87 zł odsetki 57,80 zł
w kolejnych miesiącach należność główna już w pełnej wysokości 500 zł.
Komornik zwrócił mi TW ponieważ stwierdził:
1. kwota w E1 nie może być 0,00 zł
2. należności pieniężne należności głównych oraz odsetki powinny być zaokrąglane do pełnych dziesiątek groszy...

Dlaczego skoro nie ma już należności głównej zostały mi odsetki od niej przecież program niby liczy proporcjonalnie?
Co z tą należnością główną, jak mam ją zaokrąglić dla mnie to absurd? No i co z tymi odsetkami bez należności? Jak poprawić ten TW? na wydruku bo w systemie to nic nie zrobię, chyba?
Co z tym fantem zrobić?
kasiula

Napisano: 17 kwie 2015, 14:03

Dziękuję bardzo;i miłego dnia :P
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x