elmer pomocy czy nalezy wypłacic ZP - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 17 paź 2016, 14:08

witam przejełam teczke po kolezance
pani xx składa wniosek na ZP
orzeczenie ma z ZUS gdzie jest zapis ze zalicza sie ja do całkowicie niezdolnej do pracy
a niwezdolnosc powstała przez ukonczeniem 18 roku zycia lub w trakcie nauki lub w szkole wyzszej przed ukonczeniem 25 roku zycia lub w trakcie studiow

aktualnie pani ma 34 lata

sprawdzam jej teczke i mam takie pierwsze orzeczenie z PCPR z roku 2003 gdy miała 21 lat ustalili ze jest zaliczona do umiarkowanego stopnia niepełnosprawnosci a niepelnosprawnosc istnieje od dziecinstwa.

nastpne orzeczenia sa juz z ZUS bo dziewczynie nalezała sie renta wiec tam stawała
i z tego co widze kolezanka przyznawała za kazdym razem na podstawie ZUS orzeczenia zasiłek pielegnacyjny

czy dobrze robiła???? bo na orezczeniu ZUS nie ma jasno napisane od kiedy dokładnie istnieje niepełnosrawnosc
ale kolezanka twierdzi ze kazde orzezcenie było kontynuacja i ona bazowa na tym ze dziewczyna w wieku 21 lat miała juz orzeczenie w którym był zapis ze niepełnosprawnosc istnieje od dziecinstwa
czy to faktycznie wystarczy ?????????
gochaa

Napisano: 17 paź 2016, 16:00

Wystarczy, ma jasno na podstawie innych dokumentów, że niepełnosprawność powstała w dzieciństwie
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x