Elmer pomocy. umorzenie postępowania - robić czy nie? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 15 kwie 2015, 14:24

Witam. Im więcej ryję tym mniej wiem :(
W 2014r. wezwałam dłużnika na wywiad, bo OWW przysłał wniosek o podjęcie działań. Nie przyszedł, korespondencja odebrana, więc wszczęłam postępowanie. Następnie wydałam decyzję, że się uchyla (jego pierwsza decyzja) i wysłałam wniosek o ściganie do prokuratury i o zatrzymanie prawka do starostwa. Postępowanie zakonczyło sie aktem oskarżenia, ale DA nie siedzi jeszcze w zakładzie karnym.
W związku z tym, czy w obecnym okresie zasiłkowym umarzam postępowanie z art. 105 § 1 KPA i art. 156 § 2 pkt 3 KPA czy wydaję kolejną decyzję że się uchyla?
W ubiegłym roku robiłam dłuznikom umorzenie postępowania, bo decyzja o tym ze sie uchyla jest wciaż aktualna i funkcjonuje w obrocie prawnym, ale teraz mam wiadomosci z sąsiednich osrodków, ze postępowanie zaczynają od nowa, tj. wydaja kolejna decyzje o tym ze się uchyla.

jak robicie? jak jest prawidłowo? czy jesli zrobiłam juz kilka umorzeń postępowania na ten okres zasiłkowy to jest to źle????
Monika92

Napisano: 15 kwie 2015, 14:27

ja umarzam postępowanie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 15 kwie 2015, 14:32

na podstawie którego artykułu??
Monika92

Napisano: 15 kwie 2015, 15:07

tego co podałaś :D
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 16 kwie 2015, 7:13

Chciałam się upewnić :D Dzięks!
Monika92

Napisano: 13 maja 2015, 10:04

A ten 156 też mamy dawać w tej decyzji?? :)
izkamgops

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x