kobieta przynosi mi dziś wniosek o fundusz alimenty ma zasądzone od 2010 roku, spraw u komornika od 2016r. ale w załączniku o dochodach nieopodatkowanych 0,00 ponieważ twierdzi że nic nie dostała od komornika. Mam przyjąć to co oświadczyła czy to co na wyroku x 12 mc.?
Źle napisałam od komornika to 0,00 bo nie prowadził sprawy ale czy kobieta może w oświadczeniu o dochodach nieopodatkowanych napisać 0,00 skoro nie było sprawy u komornika? i czy ja mam przyjąć to jej zero czy tyle ile na wyroku?
oprócz załącznika gdzie napisała 0.00 weź dodatkowo oświadczenie pod odpowiedzialnością karną "że nie otrzymałam w 2014 r. żadnych alimentów od dłużnika ...."
zgodnie z rozporządzeniem pkt 2 lit. j, jeśli nie otrzymywała alimentów to powinna mieć zaświadczenie od komornika; są dwie szkoły ja w takich przypadkach od niedawna mówię, że mają wpisywać pomimo że nie otrzymywały, godzą się na to, żadna wierzycielka niestety nie odwołała się od decyzji odmownej
Ja też jak nie było sprawy u komornika to przyjmowałam że dostawały. Jak tu dać odmowę skoro twierdzi że nie dostawała i uparcie wpisała zero. Chyba sama nie mogę podważać jej oświadczenia?
napisałaś : nic nie dostała od komornika ?
a od dłużnika ? weź oświadczenie pod odpowiedzialnością karną
u nas w takich sprawach w przypadku doliczenia i przekroczenia dochodu SKO przyznawało świadczenia
Jak nie dostawała to powinna to powiedzieć u komornika i wtedy na zaświadczeniu o bezskuteczności komornik wykazuje to jako zaległość względem wierzycielki. Jak nie to znaczy że dostawała