ELMERZE pomóż Zbieg egzekucji:( - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 15 paź 2014, 12:52

Urząd Skarbowy przekazał moje tytuły do komornika sądowego wyznaczonego przez sąd (jest to inny komornik niż wierzycielki).
Dzisiaj dostałam pieniądze od tego komornika na moje 4 tytuły, ale w tytule przelewu jest napisane że wszystkie pieniądze idą na odsetki i koszty upomnienia. Jak ja mam to wprowadzić? Przecież my robimy proporcją:(
Anitka

Napisano: 15 paź 2014, 12:54

licz proporcje i poinformuj o tym kierownika
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 15 paź 2014, 13:12

Co masz na mysli "poinformuj kierownika"?:) Mój kierownik nie wie ze w ogóle robie jakies tytuły:(.
Na dodatek powstał gorszy problem. Ten wyznaczony przez sąd komornik otrzymał od komornika wierzycielki całą sprawę czyli zadłużenie wobec wierzycielki i funduszu alimentacyjnego. I ten nowy komornik nie może pojąc że dług z moich tytułów i dług z funduszu alimentacyjnego to ten sam dług. W październiku rozłozyłam na raty zadłużenie dłużnika. Wydawało mi się że mając moją decyzję ten nowy komornik nie powinien zająć wynagrodzenia dłuznika, ponieważ ja sie zgodziłam na taką a taka ratę. No może powinien zawiesić tą egzekucję, sama nie wiem. Ale on powiedział że zadłużenie z tytułów nie jest traktowane jako alimenty i w październiku dokonał egzekucji. Dłużnik sie wkurzył i powiedział że w takim razie nie stać go na spłatę rat. O co tu chodzi w tym wszystkim???? :x
Anitka

Napisano: 15 paź 2014, 13:28

sorry. Poinformuj komornika.
Co do sytuacji z ratami to niestety komornik ma rację. Ustawodawca zrobił bubla. Komornik ma w żyle nasza decyzję o ratach. Dodatkowo nawet jak jej nie ma w żyle to nasza decyzja o ratach dotyczy tylko i wyłącznie FA za poprzednie okresy. Bieżące alimenty on i tak musi egzekwować.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x