zaświadczenie...na koncie jest kwota do wypłaty. Jeżeli są jeszcze jakieś dodatki (np. pielęgnacyjny lub świadczenie uzupełniające) wtedy te dodatki są w kwocie do wypłaty i je należy odjąć. Bezpiecznie jest mieć zaświadczenie
własnie miałam taki wniosek i wnioskodawca przyniósł potwierdzenia odbioru/pokwitowanie renty i na tym jest adnotacja ze np. niepotrącona zostala kwota dodatku pielęgnacyjnego wiec go sama odejmuje i taki dokument mi wystarcza, starszych schorowanych osób nie wysyłam do Zus-u po zaświadczenie bo mają za daleko....i ogolnie to dla nich kłopot
jeżeli ma odcinki to oczywiście wystarczą...ja też niepotrzebnie schorowanych osób nie wysyłam do zusuMikolaze pisze: ↑16 maja 2023, 10:35własnie miałam taki wniosek i wnioskodawca przyniósł potwierdzenia odbioru/pokwitowanie renty i na tym jest adnotacja ze np. niepotrącona zostala kwota dodatku pielęgnacyjnego wiec go sama odejmuje i taki dokument mi wystarcza, starszych schorowanych osób nie wysyłam do Zus-u po zaświadczenie bo mają za daleko....i ogolnie to dla nich kłopot
przepraszam, pisałam ogólnie - nie chciałam urazić:-) pisze: ↑16 maja 2023, 10:49jeżeli ma odcinki to oczywiście wystarczą...ja też niepotrzebnie schorowanych osób nie wysyłam do zusuMikolaze pisze: ↑16 maja 2023, 10:35własnie miałam taki wniosek i wnioskodawca przyniósł potwierdzenia odbioru/pokwitowanie renty i na tym jest adnotacja ze np. niepotrącona zostala kwota dodatku pielęgnacyjnego wiec go sama odejmuje i taki dokument mi wystarcza, starszych schorowanych osób nie wysyłam do Zus-u po zaświadczenie bo mają za daleko....i ogolnie to dla nich kłopot...
Mikolaze pisze: ↑16 maja 2023, 12:58przepraszam, pisałam ogólnie - nie chciałam urazić:-) pisze: ↑16 maja 2023, 10:49jeżeli ma odcinki to oczywiście wystarczą...ja też niepotrzebnie schorowanych osób nie wysyłam do zusuMikolaze pisze: ↑16 maja 2023, 10:35własnie miałam taki wniosek i wnioskodawca przyniósł potwierdzenia odbioru/pokwitowanie renty i na tym jest adnotacja ze np. niepotrącona zostala kwota dodatku pielęgnacyjnego wiec go sama odejmuje i taki dokument mi wystarcza, starszych schorowanych osób nie wysyłam do Zus-u po zaświadczenie bo mają za daleko....i ogolnie to dla nich kłopot...
![]()