Empatia

Wybrane tematy:
Potrzebna pomoc PCBiznes Prestiż w module Kadry i Płace. Jak cofnąć kontynuacje harmonogramu postanowienie sądu na umieszczenie w dps wyszukanie odwołań od decyzji
tynia000

Empatia

Post autor: tynia000 »

Witam, czy ktoś już pracuje na terminalach Empatii? i jak to u was działa? Jeśli tak to bardzo proszę o jakieś info odnośnie oświadczeń które mają podpisywać klienci u których będzie przeprowadzony wywiad na terminalach. i Czy posiadacie wzór jakiś?
SYGNITY
Starszy inspektor
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
Kontakt:

Re: Empatia

Post autor: SYGNITY »

Wzór będzie w nowym rozporządzeniu o wywiadzie, które ma się ukazać niebawem.
Tomek
ja90

Post autor: ja90 »

To czyli co na razie nie możemy przeprowadzać wywiadów za pomocą terminali. Czy w ogóle nikt jeszcze tego nie uruchomił i nikt na tym nie pracuje proszę o pomoc bo nie wiem co mam robić :):)
SYGNITY
Starszy inspektor
Kontakt:

To prawda, na razie nie ma możliwości prawnej aby użyć terminali przy przeprowadzaniu faktycznych wywiadów (można co najwyżej testowo się pobawić). Trzeba czekać na nowe rozporządzenie o wywiadzie.
Tomek
tynia000

Przeglądając forum widzę, że Sygnity jest bardzo pomocną osobą dla osób pracujących na tych programach. Mam pytanie czy ktoś pracuje na programach z INFOR-U? Jeśli tak to bardzo proszę o informację dotyczącą czy w programie Helios trzeba zlecać przeprowadzenie wywiadu na terminal mobilny tak samo co w programie Pomost jeśli tak to jak to zrobić. Bardzo proszę o jakieś informacje.
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: naitsyrk85 »

Przecież na pewno dostaliście jakie instrukcje Infor musiał je przygotować, zobacz w podręczniku uzytkownika
SYGNITY
Starszy inspektor
Kontakt:

tynia000 pisze:Przeglądając forum widzę, że Sygnity jest bardzo pomocną osobą dla osób pracujących na tych programach.
dzięki za dobre słowo :D
Tomek
mmop

Post autor: mmop »

te terminale to porażka. u nas leżą w kartonach. nikt nawet nie chce tego testować a gdzie z tym badziewiem iść do klienta.
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: naitsyrk85 »

mmop pisze:te terminale to porażka. u nas leżą w kartonach. nikt nawet nie chce tego testować a gdzie z tym badziewiem iść do klienta.
W chwili obecnej nikt tego nie chce testować poniewaz nie mogą zastąpić jeszcze papierowych wywiadów, musimy poczekać na nowelizacje rozporządzenia- MPiPS robi krok do przodu i 2 w tył :)

Możecie co najwyżej wklepać wywiady z papierka do SD za pomoca terminali :)
tynia000

właśnie te terminale to jest wywalenie kasy. u nas leżą już ponad rok i pewnie jeszcze poleżą kolejny zanim się wszystko pozmienia. Tylko w Polsce można robić coś od końca ;) bo jak można wprowadzić terminale w obieg bez zmiany rozporządzenia wzoru wywiadów :).
ODPOWIEDZ