EMPATIA I SKŁADKI W ŚWIAT - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 25 sty 2016, 10:51

PANI PRZYNIOSŁA MI ZAŚWIADCZENIA Z ZUS O SKŁADKACH ZDROWOTNYCH - 4, 3 UMOWY I ZASIŁEK DLA BEZROBOTNYCH.... ZWERYFIKOWAŁAM JA W EMPATII... I CO? I TO ŻE WYSOKOŚĆ SKŁADEK RÓŻNI SIĘ O JAKIEŚ 2 TYS ZŁ... CO WY NA TO?
cytryna20

Napisano: 25 sty 2016, 10:55

Trzeba się zastosować do objaśnień Ministerstwa:

W przypadku niezgodności pomiędzy danymi pozyskanymi w wyniku wywołania usługi, a informacjami pozyskanymi w trakcie postępowania administracyjnego, nie należy zakładać z góry większej wiarygodności danych pozyskanych z systemu zewnętrznego.

W przypadku rozbieżności należy przeprowadzić normalne postępowanie wyjaśniające na bazie pozyskanych informacji. Nawet w przypadku danych identyfikacyjnych może się zdarzyć, że wystąpi rozbieżność w wyniku braku synchronizacji aktualizacji danych pomiędzy systemami zewnętrznymi.

W przypadku uzyskania odpowiedzi potwierdzającej informacje uzyskane od beneficjenta obsługa sprawy jest kontynuowana rutynowo jak w przypadku przedstawienia poprawnego zaświadczenia.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 25 sty 2016, 11:04

czyli jak wszystkie będą rozbieżne to będę się zajmować tylko ustalaniem kto ma rację.... fajnie
cytryna20

Napisano: 25 sty 2016, 11:32

może tak być
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 25 sty 2016, 11:44

a jak strona mi nie da zaświadczenia ani oświadczenia tylko wezmę z założenia źle składki z empatii? oczywiście ja nie będę wiedzieć że są złe?
cytryna20

Napisano: 25 sty 2016, 11:45

Jutro jest spotkanie w Ministerstwie ze wszystkimi Dostawcami, spytam o to w Waszym imieniu.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 25 sty 2016, 11:58

ok... bo to przecież tak nie moze być bo równie dobrze będę mogla od razu papier do ZUS wysyłać o składki każdego klienta:(
cytryna20

Napisano: 25 sty 2016, 12:01

cytryna20 pisze:ok... bo to przecież tak nie moze być bo równie dobrze będę mogla od razu papier do ZUS wysyłać o składki każdego klienta:(
obawiam się że tak to może się skończyć, bo dziesiątki sygnałów są z całej Polski, że nawet jak uda się elektronicznie dostać odpowiedź, to nie zgadza się ze stanem faktycznym
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x