empatia - US - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 30 sty 2017, 14:26

mam PIT-11 z 2015 r, osoba pracowała i pracuje nadal, dlaczego z empatii mi wychodzi że nie została złożona deklaracja za podany okres?
kasia7

Napisano: 30 sty 2017, 15:02

czy mógł sie nie rozliczyć?
kasia7

Napisano: 30 sty 2017, 15:15

moze ktoś coś , co może być przyczyna????
kasia7

Napisano: 30 sty 2017, 15:30

miałam taki przypadek, wystąpiłam do us o podanie informacji o dochodach, dostałam odpowiedź że osoba się nie rozliczyła, natomiast US jest w posiadaniu pit-11 za 2015 r. i wezwał osobę do rozliczenia się
iws

Napisano: 30 sty 2017, 15:59

ok, dzieki, zadzwonię najpierw do osoby i poproszę zaświadczenie
kasia7

Napisano: 30 sty 2017, 16:09

Wiadomość z ministerstwa w tej sprawie, otrzymana dziś:
Szanowni Państwo,

po kilku zgłoszeniach i interwencji w Ministerstwie Finansów dostaliśmy informację, że w dniu dzisiejszym występują problemy z bazą danych Ministerstwa Finansów, z której korzysta usługa ePodatki. Problem polega na tym, że zasilona przez MF baza jest niepełna. Stąd też w odpowiedziach otrzymują Państwo nadreprezentację odpowiedzi ze statusem 3 brak deklaracji podatkowych za podany okres. Dostaliśmy zapewnienie ze strony MF, że dzisiaj w godzinach wieczornych baza zostanie ponownie zasilona i problem jutro nie powinien już występować.

W związku z powyższym, w dniu jutrzejszym prosimy o ponowienie wszystkich zapytań, dla których dzisiaj otrzymali Państwo odpowiedź ze statusem 3 - brak deklaracji podatkowych za podany okres.

Z poważaniem,
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 30 sty 2017, 16:11

dzięki:)
kasia7

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]