Etatysto wróć!!!!

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
lex

Etatysto wróć!!!!

Post autor: lex »

Etatysto wróć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, na Radio Maryja jest więcej życia niż na tym nowym forum
Aldona

Re: Etatysto wróć!!!!

Post autor: Aldona »

No właśnie, forum zupełnie zamarło, a szkoda bo dużo ciekawych rzeczy się działo
marcin75

Post autor: marcin75 »

No dokładnie mnie też bardzo go brakuje. Życie jest już zupełnie inne. Tak zupełnie poważnie to coś padło.... Szkoda.
Tolek

Post autor: Tolek »

Etatysta na 40 godz nie ma już czasu na siedzenie w necie tyle co na kn.
Wojtek.

Post autor: Wojtek. »

Faktycznie brak Etatysty, ale Tolku złośliwiec jesteś ;)
Pozdr.
etatysta

Post autor: etatysta »

HEHEHE! A jednak Tolku jestem na KN i mam więcej czasu niż wcześniej. ;) Niech żyje normalność!

A to trochę świeżego szamba o patologii, której jesteście uczestnikami i na którą zgadzacie się swoją biernością:

https://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /141009926

Po raz kolejny specjaliści pracy socjalnej i innej maści "specjaliści" od kontroli okazali się niekompetentnymi durniami?

https://www.tvn24.pl/pomorze,42/przeglad ... 74241.html
Mam nadzieję, że prokurator dobierze się do du..py wszystkim winnym i sąd wymierzy uczciwe 3 lata za narażanie dzieci i pracowników.

PS. Nie ma już ochoty na jałowe polemiki z niektórymi wszechwiedzącymi (?) forumowiczami, więc żegnajcie.
marcin75

Ej to nie fair. Wrzucasz kij w szprychy i znikasz? Tak się nie robi. Zaglądaj czasem i pisz.
marcin75

A tak zupełnie poważnie. Jestem za karaniem osób dopuszczających się tego typu czynów. Nie zmienia to faktu Etatysto, że podajesz przykłady, które mają charakter incydentalny. W szkołach też mamy przemoc, narkotyki, falowanie, pijanych nauczycieli itp. Żadna grupa zawodowa nie jest bez winy. Co do bierności - ja nadal działam razem z grupą koleżanek i kolegów więc nie pisz więcej przy "waszej bierności". Nie wszyscy się godzą na to, że ślimak to ryba. Pozdrawiam.
Gość

Post autor: Gość »

A ile Ty masz w lodówkach źle przygotowywanej i przechowywanej żywności? Przecież ten proceder uprawia większość placówek gdzie gotują wchowawcy. Złapali tylko w Gdańsku, bo się "wygadała" wychowawczyni ;) Miała dość?
Co do bierności to wiem co piszę. Jakieś "dyrektorskie" inicjatywy niewiele zmienią, bo jesteście częścią establishmentu i nikt nie będzie gryzł ręki, która go karmi ;) Co innego pracownicy. Im zabrano prawie wszystko :twisted: Posypała się umowa między wychowawcami i dyrekcją (nikt już nikogo nie chroni). Spodziewam się, że w najbliższym czasie prokuratury będą miały więcej spraw z placówek, bo nikt już nic nie będzie ukrywał za 1800 brutto :lol:

Pozdro od kiepa :)
marcin75

Gość z jakich powodów piszesz, że w większości placówek gdzie gotują wychowawcy tak jest? Ja znam placówki gdzie wychowawcy gotują i jest ok. U mnie raz w miesiącu na weekend zamykamy kuchnię i wtedy dzieciaki wraz z wychowawcami planuję co mają kupić w ramach stawki a ie jest to łatwe i jak uczyć się gotować. Połączenie treningu budżetowego i kulinarnego. Jak się nie nauczą u nas to gdzie? Co do bierności. Piszesz, że "dyrektorskie" inicjatywy niewiele zmienią. Nie będę pisał co w naszym województwie udało się w ten sposób osiągnąć a jednak się udało. Chcesz się przyłączyć do działań na większą skalę napisz na adres [email protected]. W lipcu powołaliśmy Ogólnopolskie Stowarzyszenie na Rzecz Pieczy Zastępczej w jednym celu. Zjednoczenia środowiska i wspólnego działania w zakresie między innymi zgłaszania uwag do ustawy o pieczy. Żeby coś osiągnąć trzeba się zjednoczyć. Przykład Koalicji Ośrodków Adopcyjnych. Im się udało nam placówkom nie bo każdy sobie coś tam gra a tego nie słychać. Jak się zrobi orkiestrę to ktoś w końcu usłyszy. Zapraszam do współpracy. Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ