euro - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 08 cze 2015, 13:51

facet podjal prace od marca 2015 przynosi mi m-czny dochod w euro, z jakiego dnia, m-ca i roku mam wziac kurs?
osa

Napisano: 08 cze 2015, 14:11

z żadnego.
On ma ci przedstawić zaśw./oświadczenie w złotówkach wg kursu w trym wypadku na ostatni kwiecień
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 09 cze 2015, 8:01

Dlaczego ma przeliczać strona? W rozporządzeniu jest tak " przeliczenia tego dochodu dokonuję się" To my nie możemy tego przeliczyć?
julka123

Napisano: 09 cze 2015, 8:12

Podjął zatrudnienie w marcu wiec przynosi ci zaświadczenie za m-c kwiecień o dochodzie w takiej walucie jakiej otrzymał, a ty przeliczasz zgodnie z par. 14 pkt 4 rozporządzenia.

P.S. A przypadkiem koordynacja tu teraz nie będzie miała miejsca?
*Ilona

Napisano: 09 cze 2015, 8:23

w żadnym wypadku nie możesz przeliczać. To robi klient. Rozporządzenie par. 2 ust. 3 pkt 5 l. Par. 14 pkt 5 mówi nam o tylko o tym jak ma być przeliczany kurs. Wszystkie dokumenty przedstawia klient. Tak samo jest przecież z polem. Klient oświadcza nam przecież nie tylko ile ma pola, ale ile uzyskał dochodu z niego.
Nie musi mieć zaświadczenie, może być oświadczenie.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 09 cze 2015, 11:17

Ja sama sobie przeliczam hektary na dochód, bo po to ogłaszają przelicznik, a przecież oświadczenie z rozporządzenia o polu zawiera tylko treść " w roku kalendarzowym xxx powierzchnia gospodarstwa wyniosła ..... a nie ma tam o osiągnięciu dochodu
julka123

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x