ewidencja
Re: ewidencja
prowadzę od zawsze - miałam kontrolę w ubiegłym roku i było ok - a więc mam " zwykły " zeszyt formatu A4 i rubryki - 1 - lp. 2 - imię i nazwisko, adres, 3 - data wpływu wniosku, 4 - czego dotyczy ( zas rodz, bądź zas rodz z dodatk) 4 - uwagi ( tutaj wpisuję nr, wydanej decyzji bądź decyzja odmowna, lub przekaz do SKO itp. co uważasz za istotne)
- eMu
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a to da się prowadzić świadczenia bez takich rejestrów ;>
ja mam rejestr do świadczeń a decyzje zapisuje w tak zwanym spisie spraw.
ja mam rejestr do świadczeń a decyzje zapisuje w tak zwanym spisie spraw.
ja nie robię oddzielnego rejestru do wydanych decyzji, ale oddzielne rejestry przyjętych wniosków na wszystkie świadczenia jakie prowadzimy czyli zas rodzinne, św piel, szo, zas piel i to robię od "razu" jak przyjmuję wniosek a w " gorącym" okresie przyjmowania wniosków z całego dnia wpisuję na koniec dnia tak staram się na bieżąco oby się nie pogubić
jeżeli wpływa do mnie np świadectwo zaśw. od pracodawcy i muszę przeliczyć dochód i wydać decyzję wstrzymującą to też wpisuję do rejestru ?
jeżeli osoba wnioskuje o sam dodatek a wcześniej skladała o rodzinne to u mnie dopisuje we wniosku i tam piszę datę wpływu. Takie dopisanie też traktować jako wniosek?
Oprócz ewidencja - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
szo a opiekun prawny
zbiory centralne Ezar
jak liczycie odsetki?
zc św.rodzinne
200 jak robicie w sygnity
okres ubezpieczenia
samotne a postanowienie o zabezpieczeniu
świadczenie pielęgnacyjne
proszę spojrzeć
wniosek o zas.pielegn dorosły na doroslego
druga decyzja w tej samej sprawie