Faktury - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 29 lis 2023, 15:54

Cześć. Proszę o pomoc. Decyzja przyznająca od września do grudnia, faktury trzeba donieść do końca listopada. Pani powiedziała, że nie doniesie faktur. W decyzji mam zapis, że niedopełnienie warunku, czyli nieprzedłożenie w wyznaczonym terminie żadnych rachunków/faktur, będzie podstawą do wszczęcia postępowania w przedmiocie stwierdzenia wygaśnięcia niniejszej decyzji. Czy w takim wypadku wystarczy oświadczenie tej Pani, że nie doniesie tych faktur? Czy muszę pisać decyzję?
evelinaa94
Praktykant
Od: 11 sie 2023, 14:30
Zajmuję się: PS

Napisano: 01 gru 2023, 10:25

Moim zdaniem nie wystarczy samo oświadczenie, musi być wszczęcie w sprawie wygaśnięcia decyzji, a potem decyzja wygaszająca.
asiaops12
Referent
Od: 24 sty 2022, 7:20
Zajmuję się: PS i Stypendia

Napisano: 12 gru 2023, 9:28

Mam ten sam problem. Pani miała dostarczyć faktury do końca listopada. Nie dostarczyła i nie wiem czy dostarczy. Nie wiem co z nią zrobić. LEX twierdzi, że nie ma podstaw do uchylenia decyzji (powołują się na wyrok Sądu).
Zróbmy burzę mózgu i pomóżcie :D
mucha772
Stażysta
Od: 23 paź 2017, 9:20
Zajmuję się: FA, ST

Napisano: 13 gru 2023, 16:44

Uchylić nie można, jedynie wygasić na podstawie art. 162 § 1 pkt 2 KPA

Organ administracji publicznej, który wydał decyzję w pierwszej instancji, stwierdza jej wygaśnięcie, jeżeli decyzja została wydana z zastrzeżeniem dopełnienia przez stronę określonego warunku, a strona nie dopełniła tego warunku.

Ktoś kiedyś pisał, chyba tutaj na forum, że kontrola się czepiała, jeśli te nierozliczone decyzje nie były wygaszone.
asiaops12
Referent
Od: 24 sty 2022, 7:20
Zajmuję się: PS i Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x