FireBird 2.1.3

Wybrane tematy:
Podpis klienta pod wywiadem POMOST STD Błąd sprawozdania Sprawozdania MRiPS-06 (wersja 1.04a) za 2021 Odnowienie certyfikatu Brak możliwości wygenerowania sprawozdania SKŁ ZDR pytanie odnośnie poprawności danych problem z wydrukiem informacji /decyzji w Sygnity
ODPOWIEDZ
~OPS

FireBird 2.1.3

Post autor: ~OPS »

Otrzymałem informację od Infora że ich produkt nie pracuje na wersji FireBirda 2.1.3 ze względu na błędyjakie posiada, tyle że nie mogę uzyskać od nich informacji o jakie błedy chodzi i necie też żadnych takich informacji nie ma czy może ktoś też ma podobny problem. Pytanie moje jest spowodowane tym że na jednym serwerze mam dwa produkty INFOR i Sygnity tele że Sygnity bazuje na najnowszej wersji FireBirda a Infor twierdzi że ma błędy
~em

Re: FireBird 2.1.3

Post autor: ~em »

a próbowałeś /próbowałaś?
Pewnie napewno nie.

cóż mogę rzec, bynajmniej amazis i nemezis u mnie działa na fb2.1.3. Nie ma żadnych problemów
Co więcej, nie widać też różnicy w prędkości pracy, więc zmiana nie przyniosła nic.
~yoyo

Post autor: ~yoyo »

bez problemu działa zgadam się z przedmówcą
~OPS

Post autor: ~OPS »

to czemu firma daje taką odpowiedź
~ada

Post autor: ~ada »

Ja mam uruchomiony program na FireBirdzie 2.1.3 i działa mi bez problemu
~em

Post autor: ~em »

Bo firma woli zając się tym, żeby program przy sprawdzonej wersji bazy funkcjonował prawidłowo - dążenie do doskonałości niestety nie idzie w parze z testowaniem nowego silnika bazy.

Więc w sumie proste pytanie, wolałbyś/wolałabyś mieć program , który stoi w miejscu, ale na pewno działa na bazie 2.1.3 ( a może i 2.5 - która została wydana 4 września br.), czy program, który dobrze wszystko wykonuje.

A właśnie, czemu mowa o 2.1.3, już wydana wersja 2.5, załóżmy nowy temat :)

~ops

Post autor: ~ops »

No tak ale sprawdzona wersja jest 2.1.3 i nie wiem dlaczego Infor twierdzi że nie zaleca na niej pracy
ODPOWIEDZ