Fundusz - wyrównanie, jak zrobić? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 25 lut 2014, 14:56

Pani pobiera fundusz na 2 dzieci. Ma też 3 dziecko z tym samym facetem, na które nie pobierała FA. Złożyła wniosek do sądu o podwyżkę z 200 zł na 500 zł na córkę i o ustalenie alimentów na syna. Komornik przysłał mi nowe zaśw. o bezskuteczności egzekucji, zaświadczenia i wyroki o alimentach. Jak robię w tej sytuacji? Babka składa mi nowy wniosek na to nowe dziecko i płacę od lutego/marca, zależy kiedy złoży? A na córkę wyrównuję? Wyrok jest z października 2013 r. Alimenty podwyższone od 20 września 2013 r. Czyli muszę wyrównać od 20 września? Za wrzesień proporcjonalnie a od października do lutego po 300 zł? Dobrze myślę?
~Ania

Napisano: 25 lut 2014, 15:11

nie pracuję na FA, ale dlaczego jej wyrównywać jeżeli wczesniej nie powiadomiła o zmianie swojej sytuacji, ja bym na bieżąco płaciła.
~jjj

Napisano: 25 lut 2014, 15:15

Po co piszesz głupoty, jak nie pracujesz w FA, to się nie udzielaj. Ania, masz rację.
~Karolina

Napisano: 25 lut 2014, 15:15

Dokładnie, jak piszesz. po co wypowiadają się osoby, które wogóle nie są merytoryczne?
~Algar

Napisano: 25 lut 2014, 15:22

Czyli na nowe dziecko od złożenia wniosku, a na córkę od daty przyznania podwyższonych alimentów?
~Ania

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x