mgops7 pisze: ↑09 cze 2021, 13:09Ja dziś dzwoniłam do firmy, która nam dostarcza oprogramowanie i powiedzieli, że chyba proporcjonalnie naliczą opłatę(musimy wystąpić o aneks do umowy), bo jeśli będą jakieś sprawozdania, czy odzyskiwanie świadczeń nienależnie pobranych, to będziemy zmuszeni korzystać z tego programu; no i jest problem...
Z tego, co się ministerstwo wypowiadało, to gminy będą prowadzić postępowania tam, gdzie nienależnie pobrane itd. dotyczą okresów, w których to my się tym zajmowaliśmy (czyli do zeszłego okresu zasiłkowego).nagdam pisze: ↑10 cze 2021, 12:57mgops7 pisze: ↑09 cze 2021, 13:09Ja dziś dzwoniłam do firmy, która nam dostarcza oprogramowanie i powiedzieli, że chyba proporcjonalnie naliczą opłatę(musimy wystąpić o aneks do umowy), bo jeśli będą jakieś sprawozdania, czy odzyskiwanie świadczeń nienależnie pobranych, to będziemy zmuszeni korzystać z tego programu; no i jest problem...
tzn ze my jako dotychczasowi wykonawcy 300+ będziemy ściągać nienależne a nie ZUS? Miejmy nadzieję, ze nieeeeeeeeeee.